Quantcast

V paketu Czech Link začal testovat ČT4 Sport

| Tisk

logoV domácí distribuční a DTH (direct to home) platformě Czech Link se již objevily první testy sportovního kanálu České televize. V paketu Czech Link nově najdeme kanál s identifikací "Test CT SPORT", který obsahuje interní testy České televize (ČT), které nejsou určené pro individuální příjem, proto jsou zakódovány systémem Cryptoworks. Oprávnění k příjmu programu ČT4 Sport získá divák automaticky. K programu budou mít od 10.2.2006 přístup všichni držitelé karet Czech Link, kteří mají kartu řádně zaregistrovanou u ČT a platí zákonem stanovené koncesionářské poplatky.

Testy jsou kódovány s oběma CAID, tj. 0D01 a také 0D03, což znamená, že příjem bude možný jak na nových kartách Czech Link, které od roku 2001 distribuuje společnost Trade and Technology a také na nejstarších kartách Czech Link, které na trh v letech 1998 až 2001 distribuovala společnost UPC Česká republika. V tomto případě se jedná o karty s tmavým potiskem a globusem. Během února bude zahájena výměna cca 15 tisíc přístupových karet Czech Link s tmavým potiskem za nové typy. Důvodem k výměně karet je připravovaná výměna kompresní technologie satelitní platformy Czech Link.

parametry paketu Czech Link:
satelit: Astra 3A
pozice: 23,5 st. východně
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 3/4

parametry ČT4 Sport
paket: Czech Link
název stanice: ČT4 Sport
SID (service ID): 8007
VPID (video PID): 166
APID (audio PID): 102
kódování: Cryptoworks


vide bit rate: 2,8 Mbit/s
audio bit rate: 192 kbit/s

Test TV kanál ČT4 Sport se vysílá na původní pozici po teleshoppingové stanici Top TV, která v noci na 1.2.2006 ukončila distribuci v paketu Czech Link. Top TV dále pokračuje jako distribuční kanál spolu s TV Óčko a pro DTH je dostupná především z evropského satelitního systému družic Astra 19,2°E.

V paketu Czech Link došlo k další kosmetické změně: zpravodajský kanál ČT24 se nyní identifikuje jako "CT24". Doposud se stanice identifikovala jako "Test CT24".

Sportovní kanál České televize bude dostupný nejen v paketu Czech Link ale i v pay-tv UPC Direct (parametry budou sděleny později) a také v rámci DVB-T sítě "A" společnosti (České) Radiokomunikace v Praze (K25), Brně (K40) a Ostravě (K39). Signál ČT4 Sport budou šířit i některé kabelové sítě (Karneval, UPC). ČT4 Sport startuje 10.2.2006 u příležitosti slavnostního zahájení ZOH. Program stanice najdete v sekci PROGRAM.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články