Quantcast

viaTV míří do domácností

| Tisk

Společnost T-Systems PragoNet rozšiřuje služby pro svoje klienty o digitální kabelovou televizi prostřednictvím vysokorychlostního Internetu. Od poloviny června zahajuje zkušební provoz nové služby nazvané viaTV.

K dispozici bude přes 30 televizních kanálů včetně prémiových. Zřízení služby je zdarma, měsíční poplatek se během zkušebního provozu nebude účtovat. Přenosová soustava digitální optické sítě je díky špičkovým parametrům připravena přenášet signál v kvalitě HDTV a připravují se i služby virtuální videopůjčovny.

Naši zákazníci si už zvykli, že přicházíme rychle se špičkovými službami za velmi dobré ceny. Na počátku roku jsme jako první nabídli domácnostem internetové přípojky o rychlostech 10 a 100Mb/s za ceny, které dodnes konkurence nepřekonala,“ prohlásil projektový manažer Tomáš Bělohoubek ze společnosti T-Systems PragoNet, „Vzápětí jsme v rámci testování nabídli digitální signál kanálu ČT4 ihned po jeho spuštění. Nyní začínáme nabízet kvalitnější digitální internetovou alternativu k analogovým kabelovým televizím.



Služby viaGIA a viaPhone, ke kterým patří i viaTV, jsou postaveny na konceptu FTTH (Fiber to the House – optika až do domu), který je široce komerčně využíván v nejpokročilejším regionu - v jihovýchodní Asii. Optická infrastruktura, kterou telekomunikační operátoři používají především pro budování páteřních telekomunikačních sítí, je dovedena až do obytných domů. Širšímu rozšíření tohoto konceptu používaného u nás téměř výhradně pro připojování kancelářských budov, dosud bránily poměrně vysoké náklady na budování optické sítě. U nově realizovaných projektů je však část potřebných prací tak jako tak součástí jejich výstavby, což umožňuje zpřístupnit optické přípojky už i domácnostem. T-Systems PragoNet, který v Praze jako jeden z prvních začal budovat vlastní optickou síť, v roce 2005 zahájil plošnou implementaci tohoto konceptu ve vybraných lokalitách ve spolupráci s developerskou společností Central Group, a.s. a připravuje jeho rozšíření do dalších lokalit.

Další podrobnosti o službách viaTV, viaGIA a viaPhone je možné nalézt na www.viagia.cz.

Martin Felix





Reklama




Vybrané články