Quantcast

Příjem hudebních stanic MultiMusic

| Tisk

Snahou provozovatelů placené televize je vytvářet zajímavou programovou nabídku pro diváky tak, aby si každý přišel na své. V nabídce mnoha paketů tak nalezneme např. několik filmových kanálů s žánrovým rozlišením. Specialitou pak bývá vysílání ve formátu 16:9, případně i Dolby Digital. Zkrátka, provozovatelé se snaží nalákat většinu diváků na svoji programovou nabídku. V mnoha zahraničních paketech také nalezneme někdy i několik desítek žánrových hudebních audio programů bez mluveného slova a reklam. V podstatě takové programy vytvoří více či méně známá společnost - Music Choice, MCity, Hilo Musical, AEI Music či MultiMusic.

A právě programy Multimusic šíří ve své programové nabídce také provozovatel italské placené televize - TELE+ DIGITALE. Problém je ovšem v tom, že na některých přijímačích (např. Humax) nelze tyto zvukové programy poslouchat.

Na některých digitálních satelitních recieverech lze bez problémů naladit na satelitu Hot Bird 13E, na kmitočtu 11,862 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 digitální multiplex TELE+ DIGITALE. Problém je ovšem s příjmem již zmiňovaných hudebních audio stanic MULTIMUSIC, které se nedaří dekódovat. Přijímač všech 30 hudebních audio programů nalezne, ovšem ale se špatným Service ID (SID) a jako takové se pak nedaří příjímat (dekódovat).

Máme-li tedy reciever Humax a popsaný problém, můžeme jej vyřešit následovně:

1. pomocí utility FORMULA V3, HUMBOX či SETEDIT přeneseme naladěné programy (tzv. setting) do počítače. Pro tento případ musíme digit. reciever propojit s počítačem pomocí kabelu tzv. null modem.

2. Použijeme-li editor FORMULA V3, zvolíme STB - DATA UPLOAD a restartujeme reciever. Máme-li správně v menu Config editoru Formula správně nastaven komunikační port, měl by se nám do počítače přenášet setting.

3. Poté v položce "RADIO" nalezneme programy MULTIMUSIC z paketu TELE+ DIGITALE.

4. V tento moment bude nutné všech 30 stanic MULTIMUSIC zeditovat, máme-li zájem je přijímat.Programy MultiMusic v editoru Formula V3

5. Vybereme tedy program "Tutto Classica" a políčko Service ID změníme na hodnotu "11365"

6. Opakujeme krok č.5 u programů All Jazz, Belcanto, Atmosfera, Le donce vita, Cine Musica, Cantautori, Canz. d'Italia, Fisarmonica, Canz. di Francia. Opět tedy nastavíme na hodnotu Service ID "11365".

7. U programů Le mie favorite, Dance Music, Rock forever, Black & Blues, Musica Etno, Maxi Dance, Cactus Country, Rock alternativo, Anni '60 a Planeta Rap nastavíme Service ID na "11366"



8. A konečně u zbývajících programů MultiMusic Sinfonica, Adagio, Grande Opera, De camera, Barocca, Antica, Sacra, Jazz leggendario, Jazz festival a New jazz nastavíme Service ID na hodnotu "11367".

9. Uložíme přenastavený setting a přeneseme např. programem Formula V3 zpět do recieveru (menu STB - Data download) a restartujeme reciever.

10. V tuto chvíli by již měly hrát programy MultiMusic (za předpokladu, že máme přístupovou kartu na TELE+ DIGITALE a modul Aston).

Pochopitelně je i ještě jedna možnost, jak do přijímače vložit programy Multimusic. Můžeme vytvořit 3 nové programy (v programu Formula V3: klik pravým tlačítkem myši a volby ADD INFORMATION) a nastavit u nich Service ID na hodnoty 11365, 11366 a 11367. Ostatní hodnoty nemusíme vyplňovat. I v tomto případě budou rádia fungovat, budou jen na třech předvolbách a u každé předvolby bude nutné vybírat track - zvukovou podnosnou.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články