Quantcast

IFA 2006: Nové PVR modely přijímačů Dreambox

| Tisk

Dream Multimedia TV (DMTV), německý producent multimediálních set top boxů Dreambox, plánuje výrobu několika nových modelů. Všechny nové typy chce výrobce představit již začátkem září na veletrhu IFA 2006, který se bude tradičně konat v Berlíně.

Značka Dreambox je spojena především s dnes již legendárním modelem DM-7000S. Dnes se tento (a některé další modely) již nevyrábějí. Výrobce koncentruje své síly na nové modely s novými vlastnostmi. Na trhu se postupně objeví přijímače Dreambox DM 8000 PVR, Dreambox DM 6000 PVR a Dreambox DM 500 PVR.

Dreambox DM500 PVRDreambox DM 500 PVR
Výrobce plánuje rozšíření řady Dreambox 500 o nový model DM 500 PVR (nezaměňovat s DM 500S, DM 500C, DM 500T). Nový model na první pohled je k nerozeznání od stávajících set top boxů řady 500. Rozdílů si uživatel všimne až pohledem do vnitra přístroje. Firma DMTV u tohoto modelu bude vyrábět rozhraní pro tuner, který bude možné měnit (plug and play). Z DVB-S přijímače bude možné vytvořit DVB-T či DVB-C set top box. Tuto vlastnost již má Dreambox DM-7025, kde je možné měnit jeden ze dvou tunerů. Tuner lze pořidit u prodejců se satelitní a anténní technikou.

Samotný název nového modelu (DM 500 PVR) již napovídá, že tento Dreambox bude možné rozšířit o hard disk. Vzhledem k velmi malým rozměrům tohoto modelu bude možné do přijímače připojit jen 2,5" HDD (rozměr hard disku, který se montuje do notebooků). Výrobce slibuje, že bude možné použít disk o jakékoliv kapacitě. Tuto informaci je třeba brát s rezervou, neboť i dnes jsou s disky o větších kapacitách v PVR set top boxech nemalé problémy.

Dreambox DM 500 PVR bude pracovat pod operačním systémem Linux. Přijímač bude osazen novým výkonným procesorem (zatím není známo jakým). Přijímač bude mít 1 čtečku přístupových karet a na předním panelu 2 diody LED, dále rozhraní RS232, rozhraní Ethernet 10/100Mbit, 1x SCART, S/PDIF. Přístroj bude mít multijazyčné "skinovatelné" menu. Podporovat bude elektronický programový průvodce (EPG), OSD teletext, plně automatické vyhledávání programů. Samozřejmostí je nelimitovaná kapacita pro televizní a rozhlasové programy a prodleva mezi přepínanými programy bude menší než 1 sekunda.

Dreambox DM 6000 PVR
Dreambox DM6000 PVRV nové řadě Dreamboxů je i model DM 6000 PVR. I v tomto přijímači bude moci uživatel měnit tuner DVB-S, DVB-C a DVB-T formou plug and play. DM 6000 PVR bude osazen novým výkonným procesorem. Model bude mít 1 čtečku přístupových karet a 2 sloty standardu Common Interface (CI) pro vložení libovolných modulů. Na předním panelu bude dále VF displej. Přístroj bude mít 2 rozhraní SCART. Do set top boxu bude možné připojit 3,5" disk o libovolné kapacitě. Ostatní parametry jsou shodné s výše uvedeným modelem Dreambox DM 500 PVR.

Dreambox DM 8000 PVR DVD
Přístroj pro náročné. Tak lze asi stručně popsat nový model DM 8000 PVR DVD, který by se měl na trhu objevit zřejmě ještě v letošním roce. Přijímač bude vybaven 2 tunery, které bude možné opět měnit (plug and play). K dispozici budou DVB-S, DVB-T i DVB-C tunery.



DM 8000 PVR DVD bude mít dva sloty Common Interface, 2 čtečky přístupových karet, integrovanou Compact Flash a slot SD. Přístroj bude dále obsahovat rozhraní RS232, 4 (!) porty USB verze 2.0, Ethernet interface 10/100 MBit, RF modulátor, 2x SCART, A/V cinch, digitální audio výstup AC3 a předně velký VF displej.

Přístroj DM 8000 PVR DVD umožní příjem v MPEG-2 i v kompresním formátu H.264 1080i, tj. v kompresi MPEG-4, která se používá především pro vysílání ve vysokém rozlišení. Přístroj bude mít DVI a HDMI konektory pro lepší požitek z příjmu HDTV kanálů.

Model bude osazen pamětí 32 MByte flash a 128 MByte DDR RAM. Přijímač bude mít integrované rozhraní UDE UDMA55. Disk bude možné připojit o jakékoliv kapacitě. Ovladače systému, který bude opět postaven na OS Linux, bude podporovat zabudovaný DVD přehrávač.

Z dalších vlastností jmenujme multijazyčné menu (skinovatelné), neomezená kapacita pro televizní a rozhlasové programy, podpora EPG či plně automatické vyhledávání programů.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články