Quantcast

Samostatné karty na UPC Direct

| Tisk

Samostatné karty na UPC Direct

Pravidelným čtenářům našeho serveru Parabola.cz jistě neunikla naše dřívější informace o možném spuštění prodeje samostatných přístupových karet na UPC Direct. I reakce čtenářů a výsledky ankety, kterou jsme na podzim loňského roku zveřejnili, mohly přesvědčit společnost UPC, aby se touto možností vážněji zabývala.

Již koncem loňského roku se i po vyhodnocení zkušeností z Maďarska společnost UPC rozhodla, že zřejmě už v prvním pololetí roku 2002 zahájí prodej samostatných přístupových karet v ČR. Dnes společnost UPC zaslala bližší informace, z nichž popíšeme to nejpodstatnější:

Úvodem je nutno zdůraznit, že se nejedná o prodej karty na UPC Direct. Jde o zápůjčku těchto karet. Zákazník bude mít kartu zapůjčenu po celou dobu, kdy bude abonentem placené televize UPC Direct. Po skončení smluvního vztahu formou výpovědi bude muset kartu vrátit.

Přístupové karty na UPC Direct budou k dostání od 1.3.2002 zatím na 107mi prodejních místech autorizovaných k prodeji služby UPC Direct. Podmínky prodeje budou stejné jako byly doposud (nutné předložení občanského průkazu, pasu nebo řidičského průkazu, právnické osoby i výpis z obchodního rejstříku, složenka SIPO, učet za služy /plyn, elektřina, vodné a stočné/. Před odběrem karty zůstává také povinné ověřování jednotlivých zákazníků v zákaznickém centru).

V případě odběru samostatné karty zaplatí zákazník vratnou zálohu 2000 Kč, aktivační poplatek 500 Kč, dále platí pravidelné poplatky, které se pohybují od 512 Kč měsíčně podle objednané nabídky. Zákazník ušetří poplatek za povinnou montáž, která se platí v případě odběru kompletu Philips. Při ztrátě karty bude zákazníkovi stejně jako dřív účtován poplatek 5500 Kč.

Společnost UPC tedy oproti původně zvažovaným návrhům zřejmě zatím nebude podmiňovat odběr karty zaplacením měsíčních poplatků na několik měsíců dopředu.

Karty UPC Direct fungují spolehlivě ve všech digitálních přijímačích s vestavěným dekodérem Cryptoworks a ve všech značkových současně dovážených přijímačích s CI sloty a vloženým modulem Cryptoworks. Menší problémy s příjmem byly v minulosti zjištěny pouze u některých přijímačů F1CI starší výroby.


Majitelé všech takto vybavených přijímačů mají tedy od 1.3.2002 možnost doplnit svůj stávající příjem o příjem paketu UPC Direct ze satelitů Astra1.



Parabola.cz





Reklama




Vybrané články