Quantcast

Nowa Cyfra+ kódovaná i v CryptoWorks

| Tisk

NOWA CYFRA+Dne 1.3.2002 odstartovala nová programová nabídka paketu Nowa Cyfra+, která odstartovala na satelitech Hot Bird 13E a na satelitu Astra 19.2E, kde nahradila původně vysílaný paket Wizja TV. Paket Nowa Cyfra+ vznikl fúzí dvou největších provozovatelů placené televize v Polsku - Wizja TV s Cyfra+.

Od 1.3. je pro abonenty bývalého paketu Wizja TV (dnes již Nowa Cyfra+) vysílána takřka totožná programová nabídka jako na satelitech Hot Bird 13E. Satelity Hot Bird budou 'cílovou stanicí' nové digitální polské platformy.



Problém byl doposud v rozdílném kódovacím systému obou, dříve konkurenčních, platforem. Na satelitu Astra 19.2E je paket Nowa Cyfra+ (dříve Wizja TV) vysílán v CA CryptoWorks, na Hot Birdu 13E je Nowa Cyfra+ od počátku kódována v systému Seca Mediaguard.

Z důvodu přechodu na satelity Eutelsat 13E je programová nabídka Cyfra+ z větší části již kódována i v systému CryptoWorks. To znamená, že Nowa Cyfra+ bude na Hot Birdu v obou kódovacích systémech Seca/ Mediaguard a CryptoWorks. Tato změna umožní přenastavení příjímacích parabol ze satelitů Astra 19.2E na Hot Bird 13E bez nutnosti výměny přijímacího zařízení.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články