Quantcast

Trade and Technology: TV Nova bude zadarmo, ale aktivace bude zpoplatněna

| Tisk

logo Firma Trade and Technology, distributor dekódovacích karet pro příjem českých programů ze satelitu, v interview serveru parabola.cz, popisuje stav výměny karet a strategii firmy ohledně zařazení programu TV Nova na své karty.

Ivo Višinka, výkonný ředitel společnosti Trade and Technology, odpověděl serveru parabola.cz na včera publikované otázky, které vyvolaly nemalý ohlas u čtenářů. Zákazníky Trade and Technology (TaT) čeká rozšíření programové nabídky a to i o program TV Nova, která sice bude zadarmo ale aktivaci programu firma zpoplatní (stejný postup zvolila i firma Gital). TV Nova se na kartách TaT objeví zřejmě až v létě, tedy v době, kdy bude dokončena výměna tzv. druhá fáze karet. V té době již nebude možné přijímat na pirátských dekodérech základní programovou nabídku - ČT1, ČT2, ČT4 Sport a Prima TV.

Kdo firmu nyní vlastní?
Nevím. Ani nejsem oprávněn na takovou otázku odpovědět.

Kolik dnes zaměstnává lidí?
13

Do června loňského roku byla firma Trade and Technology jediným distributorem karet Czech Link (dnes Trade and Technology). Od léta distribuci karet zajišťuje ještě jedna firma. Mění či změní se (obchodní, technologická) strategie TaT po vstupu konkurenta na trh?
Mění.

Začátkem listopadu byla nová platforma CS LINK, která volně navázala na původní satelitní síť známou jako Czech Link. Koncem listopadu se v paketu objevil filmový kanál HBO. Jako první jej na své karty zařadil konkurenční distributor - firma Gital. Proč zákazníci TaT čekali na HBO tak dlouho? Celkem 3 měsíce.
Průtahy způsobovala firma Media Vision pro nás z nepochopitelných důvodů.

Bude tato "čekací" doba i u dalších připravovaných programů platformy CS LINK? Nebo už počítáte s rychlejším přidáváním programů na své karty?
Nevím. Vždy to záleží i na obchodních partnerech.

Kanál HBO byl v rámci promo akce dostupný do konce února všem majitelům karet, které nepodléhají výměně. Už znáte termín, kdy bude dokončena tzv. druhá fáze výměny karet?
Do 30.6.2007.

Starý typ kódování CryptoWorks u karet Czech Link, které jsou stále v provozu, je prolomen. Na pirátských dekodérech je díky tomu možné sledovat programy ČT1, ČT2, ČT4 Sport a Prima TV. Tento stav ale způsobuje Vám nemalé finanční ztráty - méně se prodává karet. Proč proti pirátskému příjmu nezakročíte?
Zakročujeme. Jen nám to trvá déle, než jsme čekali.

Změna kódování na Vašich kartách byla od 12.1.2007 v provozu jen jeden týden. Proč?
Technické problémy s příjmem.

Jaký typ karet (sériové číslo, verze BIOSu) bude po provedené výměně v provozu?
Nerozumím přesně dotazu. Po výměně budou v provozu pouze „bezpečné karty“.

V polovině února jste oznámili, že na své karty zařadíte další programy - HBO, Filmbox, Nonstop Kino, XXX Xtreme a program TV Nova. Nebyla to od Vás odvážná informace, když jste neměli zatím podepsané smlouvy s jednotlivými společnostmi? Například u HBO jste to sami přiznali -- až po několika dnech jste uvedli, že jste "teprve" podepsali smlouvu s firmou Media Vision.Obchodní jednání jsou složitá. Avizované programy však na našich kartách budou.

Často diskutovaným tématem je zařazení programu TV Nova na karty Trade and Technology. Zatím nemáte registraci pro šíření převzatého vysílání od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Kdy o něj požádáte?
Zařazení TV NOVA s tímto dotazem nesouvisí.

Vedle jednání s TV Nova budete muset jednat o připojení kódování i s konkurenčním distributorem - firmou Gital. Už jste zahájili jednání? Očekáváte, že se rychle dohodnete?
Ano, ano.

Bude zařazení TV Nova na karty Trade and Technology zohledněno v cenách za dekódovací kartu? Počítáte s novými tarify? Bude TV Nova na Vašich kartách zadarmo?
Zřejmě ano, záleží na výsledku jednání. NOVA bude zadarmo, jen aktivace bude zpoplatněna.

Budou moci program TV Nova přijímat všichni majitelé karet Trade and Technology (noví i stávající)? Nebo jen ty, které nepodléhají výměně?
Odpovědi viz výše, souvisí i s dokončením výměny karet.



Uvažujete o tom, že byste se technologicky podíleli na vysílání signálu TV Nova (doprava signálu, "přidání" programu do multiplexu, vysílání EPG)?
Zajišťuje firma CDV (Czech DiVision - pozn. redakce).

Česká televize (ČT) zvažuje, že si bude distribuovat karty pro příjem svých programů sama. Už jste spočítali, jaký by to mělo ekonomický dopad na Vaši firmu?
Ano.

Proč by si zákazníci měli pořídit kartu právě od Vaší firmy?
Umožní jim přístup k paketu CS link a PAY TV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články