Quantcast

Nová česká Public TV spustila testovací vysílání

| Tisk

logo V satelitní síti CS LINK zahájí v nejbližších dnech nový český kanál Public TV. Zkušební vysílání (černá obrazovka s logem Public TV a rotující textovou informací) se objevilo na druhém transpondéru CS LINKu - tj. na satelitu Astra 1D. Je to již v pořadí pátý program, který se vysílá z tohoto nového transpondéru.

Dnes začínají probíhat testy trasy a vysílacích technologií a k 1.červnu je naplánováno zahájení zkušebního vysílání. Oproti původním plánům se posouvá zahájení řádného vysílání (start zatím není známý).

logo Public TV bude vysílat na základě licence, kterou na 7.zasedání ve dnech 11. a 12.dubna 2007, udělila společnosti TOTAL PRESS, s.r.o. Public TV nabídne program 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Divákům přinese zpravodajsko-informační pořady, publicistiku a večer také filmy.

Zpravodajství a publicistiku bude pro Public TV dodávat RTA (Regionální televizní agentura), jeden z držitelů-nedržitelů licence pro pozemní digitální vysílání. V programu Public TV se každý den objeví 2 filmy - především nezávislá tvorba a také české filmy. Na jejichž výběru bude spolupracovat s Československou filmovou společností, provozovatelem placeného kanálu CS FILM.

Vysílání nového kanálu bude nekódované s výjimkou filmů, které budou z důvodu vysílacích práv kódované systémem CryptoWorks. Pro příjem bude zapotřebí dekódovací karta Gital nebo Trade and Technology.

technické parametry příjmu:

satelit: Astra 1D (23,5°E
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: žádné



SID 9004
VPID 2608
APID 2609

Public TV nebude jen satelitním kanálem. Provozovatel hodlá signál nabízet kabelovým a satelitním operátorům. V jednání je i vstup do DVB-T experimentu firmy Czech Digital Group (CDG).

Upozornění: Článek byl v 19:00 hodin zaktualizován na základě aktuálních událostí ohledně přípravy na zahájení vysílání.

redakce





Reklama




Vybrané články