Quantcast

V Polsku odstartovala televize TVP INFO

| Tisk

logo Dnes 6. října 2007 odstartoval dlouho očekávaný zpravodajsko-informační kanál polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska SA) - TVP INFO. Stanice nahradila původní regionální program TVP3.

TVP INFO je kanálem pro všechny, kteří se zajímají o aktuální zpravodajství z Polska, ze světa i z regionů. Hlavním úkolem nové televize je diváky informovat a také přinášet publicistu a tématické magazíny.

"Vytvořili jsme dynamický a nový program, který bude informovat a komentovat události v Polsku a v světě a také z nejbližších míst diváků", říká u příležitosti spuštění TVP INFO Jarosław Grzelak, pod kterého nový kanál spadá. "Díky vzniku 16 zpravodajských skupin TVP INFO bude skutečně konkurovat jiným informačním kanálům v Polsku."

Na obsahu televize TVP INFO se bude podílet zpravodajský tým TVP a místní štáby TVP. Program bude odbavován ve zmodernizovaném a plně digitálním studiu s technikou nejnovější generace. Stanice získala moderní grafickou i hudební podobu. Hudbu pro TVP INFO složil klávesový mág Jean Michael Jarre. Grafiku včetně loga vytvořila společnost Aart Design.

Výběr z programu TVP INFO

Od pondělí do soboty od 6:00 do 9:30 hodiny bude TVP INFO přinášet informační servis, předpovědi počasí, přehledy tisku a nejzajímavější články z polských a zahraničních deníků a týdeníků. Nebude chybět ani sportovní servis a ekonomické informace. V 7:45 a 8:45 hodin dostanou prostor regiony TVP.

V pracovní dny od 9:30 do 18:00 hodiny bude televize přinášet informační servis složený ze zpravodajských relací, které bude vysílat každou půlhodinu. Ve vysílání se objeví předpověď počasí, sportovní a ekonomické informace, reportáže, živé přenosy, telefonické relace, rozhovory s hosty a také tiskové konference a jiný významné události.

Každý den od pondělí do neděle bude od 18:00 hodiny patřit 120 minut regionálním studiím. Krátké regionální zpravodajství mohou diváci sledovat 5x denně - v 7:45, 8:45, 16:45 a 21:45 hodin.



Technické parametry TVP INFO

TVP INFO vysílá denně od 6:00 hodiny a vysílací den končí kolem třetí hodiny ranní. Program se vysílá volně přes satelitní systémy Astra a Eutelsat. Na družici Astra 1KR (19,2°E) se vysílá na kmitočtu 10,862 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, service ID 7104, video PID 515, audio PID 680. Druhou cestou k příjmu nekódovaného signálu TVP INFO je satelit Eutelsat W3A (7°E), kde vysílá na kmitočtu 11,175 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Program TVP INFO se vysílá s příznakem kódování a je proto nutné naskenovat celý paket.

Polsko má několik zpravodajských kanálů. Vedle TVP INFO dále také TVN24 polské skupiny ITI, byznysové TV BIZNES a TVN CNBC Biznes. Během podzimu se očekává start dalšího informačního kanálu - TV Puls (vznikne rebrandingem stávajícího programu).

redakce





Reklama




Vybrané články