Quantcast

MS v ledním hokeji na satelitech

| Tisk

Mistrovství světa v ledním hokeji je po roce opět tady. Hokejové týmy z 16 zemí České republiky, Japonska, Německa, Švýcarska, Finska, Polska, Slovenska, Ukrajiny, Rakouska, Ruska, Slovinska, Švédska, Itálie, Kanady, Lotyšska a USA budou bojovat o cenné kovy. Pořadatelem letošního ročníku se stává Švédsko.

Vzhledem k velké oblibě hokeje v českých luzích a hájích jsme se proto rozhodli Vám přinést několik tipů na satelitní TV stanice, které budou hokejové přenosy vysílat.

* ČESKÁ TELEVIZE
Začněme doma. Z českých stanic nabídne přenosy a kompletní servis Česká televize na okruhu ČT2. Druhý program, kromě sady terestrických vysílačů, nalezneme i na satelitu. Signál je přenášen na družici EuroBird 1 (pozice 28.5E), kde vysílá ČT2 v rámci platformy Czech Link na kmitočtu 12,608 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Signál je kódován systémem CryptoWorks. Pro příjem ČT2 ale i ČT1 a TV Prima je možné si pořídit přístupovou kartu Czech Link, která je k dispozici u většiny prodejců satelitní a anténní techniky. Pro bližší informace o paketu Czech Link zájemce odkazujeme na rubriku MAGAZÍN, kde naleznete další informace.

* TV SLOVENIA
Dalším majitelem vysílacích práv na hokejové přenosy je TV Slovenia. Ta v posledních dnech na svém prvním okruhu (který je zčásti nekódovaný) anoncuje vysílání hokejových přenosů.Přenosy ze šampionátu budou vysílány zřejmě 'jen' na okruhu TV Slovenia2, který stejně jako TV Slovenia1 nalezneme na satelitu Hot Bird (pozice 13E), na kmitočtu 12,303 GHz (polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4). Signál je zabezpečen proti neautorizovanému příjmu systémem Viaccess.

* VIASAT
Provozovatel digitální pay-tv platformy Viasat přinese divákům hned tři speciální kanály, které budou v provozu po celou dobu hokejového šampionátu ve Švédsku. TV kanály HOCKEY XTRA1, HOCKEY XTRA2 a HOCKEY XTRA3 nalezneme na satelitu Sirius (pozice 5E) na kmit. 11,785 GHz (polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4). Programy jsou kódovány systémem Viaccess.



ZÁVĚR
Náš dnešní přehled je - překvapivě - u konce. Tentokrát se MS v hokeji neobjeví ani na ARD a ZDF a ba ani na panevropském sportovním kanálu EUROSPORT. Ceny za vysílací práva přenosů z tak významných událostí stále stoupají a je tedy možné, že v některých zemích se přenosy na domácích stanicích vysílat vůbec nebudou. Majitelé přístupových karet Viaccess či DS9 tak budou mít jedinečnou možnost shlédnout další zápasy, které jim neposkytne obrazovka České televize.
Tento článek vznikl v den zahájení celého šampionátu. Pokud se Vám podaří zaregistrovat přenosy i na některých jiných satelitních TV stanicích, podělte se o ně s ostatními čtenáři v příspěvcích pod článkem.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články