Quantcast

Vyberte si setting editor

| Tisk

Vyberte si vhodný setting editor

Jeden z prvních problémů, který musí nový uživatel digitálního přijímače řešit, je naladění programových předvoleb v přijímači. Někteří uživatelé jsou toho ušetřeni, řada prodejců satelitní a anténní techniky zákazníkovi dodává už předprogramované přijímače s naladěnými programy na jednu, dvě, či několik družic. Ve světě digitální televize se nejedná o složitou záležitost. Stačí použít již hotový setting, v případě Humaxe soubor s příponou hnf, který se přenese z PC do přijímače. Setting obsahuje zpravidla informace o naladěných TV a R programech, případně i další informace.

Díky settingu, který je zveřejňován fanoušky satelitního příjmu na řadě domácích (mj. i na našem serveru) ale i zahraničních serverech, můžeme mít během několika málo minut aktuální nastavení programů v přijímači. Další úpravy předvoleb podle svých požadavků je možné provést v pomocném programu - seting editoru, pomocí kterého se přenáší setting i do přijímače.
Z kolika editorů můžeme vybírat, jaké jsou jejich přednosti?


FORMULA V3
Editor Formula V3 je oficiálním editorem pro přijímače Humax. I přes poměrně bohaté možnosti nastavení programů (i takové, které nemáme možnost změnit pomocí DO), patří editor mezi nejméně oblíbené. Není divu, editoru doposud chybí podpora Drag'n'Drop a možnosti editace programů jsou velmi omezené. Nelze jednoduše přesunout několik programů najednou na určitou pozici apod.

+ freeware
- chybí podpora Drag'n'Drop
- nepřehledný


HUMBOX
Editor HumBox se stává stále oblíbenějším. Podpora 32 antén byla implementována o několik měsíců dříve, než do oficiálního editoru Formula. Potěšitelné jsou možnosti práce s myší a možnosti nastavení celé řady parametrů. Vše ve velmi hezky graficky povedeném programu. Díky širokým možnostem nastavení se stává HumBox velmi žádaným programem uživatelů.

+ freeware
+ možnosti nastavení
+ optimalizace settingu
+ podpora Drag'n'Drop


SE OAK
Autor programu SE OAK se inspiroval kde jinde než u Humaxe. Ovládací program SE OAK se velmi podobá menu přijímače Humax. Všechny filtry v zobrazování programů jsou obsaženy pod tzv. barevnými tlačítky. Pro nového uživatele přijímače Humax může být editor SE OAK správnou volbou.

+ freeware
+ podoba k menu přijímače
+ podpora Drag'n'Drop


SET EDIT OAK
Velkou oblibu si u uživatelů získává editor Set Edit OAK. Ten jako jediný z výše uváděných programů je v češtině a slovenštině. Program na www stránkách autora programu www.setedit.de je nabízen pouze v demo verzi. Plnou verzi je možné získat za poplatek (viz stránky autora).
V čem tkví úspěchy tohoto editoru? Set Edit OAK nabízí maximální zjednodušení práce s programy. Stačí označit několik programů a z nabídky zvolit 'Přesunout do' a pak zadat číslo předvolby, na které mají být označené programy přesunuty. Programy tímto editorem 'přerovnáte' velmi rychle.
Nepoužívané transpondéry (kmitočty), provideři a duplikované programy jsou barevně rozlišeny od ostatních, podle potřeby je možné je rychle smazat a tím setting ručně optimalizovat.

+ možnosti editace
+ podpora češtiny/slovenštiny
+ částečná optimalizace settingu


+ podpora Drag'n'Drop
- demo verze


Který editor zvolit?
Na tuto otázku je velmi těžké odpovědět. Pokud máte zájem dále upravit setting, automaticky jej i optimalizovat, lze doporučit editor HumBox. Pro ty, kteří velmi často přesouvají programy a žádají velmi přehledný program v češtině - lze doporučit SetEdit OAK. Bohužel, ten jako jediný není zdarma. Plnou verzi získáme u autora programu.

Návody k obsluze jednotlivých editorů najdete v rubrice Návody na našem webu.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články