Quantcast

Prima Cool bude šířena satelitní platformou CS Link

| Tisk

logo Prima Cool, druhý program české komerční stanice Prima, naladí satelitní diváci, kteří přijímají programy z orbitální pozice 23,5 stupňů východně, ze satelitní platformy CS Link . Společnost FTV Prima se rozhodla využít satelitní kapacity na transpondéru společnosti Bohemia Connect, která služby pro paket CS Link zajišťuje.

Program Prima Cool bude šířen v rámci programového souboru (multiplexu) spolu s programy Nova Sport, AXN, AXN Sci-Fi, HBO, Film+, DoQ, Fishing and Hunting, CS Film/CS Mini/XXX Xtreme, Sport 5, Eurosport a TV JOJ. Vysílání Prima Cool bude od počátku kódováno systémem podmíněného přístupu CryptoWorks a pro příjem bude nutná přístupová karta, kterou lze pořídit u prodejců se satelitní a anténní technikou.

plánované technické parametry Prima Cool:

logo satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódovací systém: CryptoWorks
přístupové karty: Gital/CS Link, Skylink
rozsah území: Česká republika
umístění: základní neplacená nabídka



Prima Cool zahájí pravidelné vysílání 1.4.2009. Vysílání bude denně startovat mezi 12. a 13. hodinou a končit o půlnoci. O víkendu odstartuje již v 9:00 hodin. Vedle satelitu Astra 1G v paketu CS Link bude dostupná také v rámci DVB-T multiplexu 2, který provozuje společnost České Radiokomunikace (ČRa) a také v kabelových sítích a IPTV platformách. Program bude od počátku dosrupný pro více než 50 procent diváků.

Program nové stanice bude z 80 procent cílen na mladé muže. Divákům přinese filmové blockbustery, animovanou Futuramu, kontroverzní Family Guy, Kancl, komediální Chuck a mnoho dalších relací, které řada z nich zatím v České republice se nevysílala. Prima Cool bude vysílat také anglickou Premier League.

FTV Prima a MTG, spolumajitelé české komerční dvojky Prima TV, startem Prima Cool zahajuje svoji multikanálovou strategii s cílem vyhovět zájmům určitých cílových skupin. K plnoformátové Prima TV v dubnu přibude Prima Cool pro muže a do léta také stanice pro ženy Prima Klub.

Konkurenční komerční TV Nova, která patří mediální skupině CME, odstartovala svoji multikanálovou politiku v prosinci 2007, kdy na trh uvedla filmovou a seriálovou stanici Nova Cinema, na podzim loňského roku přetranformovala program Galaxie Sport (odstartoval v roce 2002) na Nova Sport a začlenila jej do skupiny kanálů Nova. V letošním roce přibude další program - česká verze MTV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články