Quantcast

Digitální přijímač Technisat s CryptoWorksem

| Tisk

To je první co mne napadlo při vybalení uvedeného STB s vestavěným dekodérem Cryptoworks. Rozměrově zhrubaTechnisat s CWtřetina přijímače Humax CRCI 5500, on půjde umístit na TV jako správný Set Top Box. Při bližším ohlednání vstupů a výstupů jsem jsem se ujistil, že přijímač skutečně obsahuje deklarovaný digitální koaxiální SPDIF audio výstup. Na zadní stěně přístroje je dále umístěn 2x SCART konektor, 1x konektor LNB, napájecí konektor a analogový 2x Cinch audio výstup L-P, další pravděpodobně do budoucna připravené plastové záslepky vypadají na možné přidání modemu, digitálního optického audio výstupu, druhého LNB vstupu a snad dalšího CI rozhraní na další dekodér !? No a na čelní stěně je hlavní vypínač, stěrbina na kartu a malý displej zobrazující čas a číslo kanálu, přičemž instalovaný Cryptoworks dekodér je na rozdíl od zmiňovaného HUMAXe orientován kontakty dole a karta se tedy zakládá opačně, to je ale nápad a už vidím zklamaný uživatele, kteří s opačně instalovanou kartou bezradně čekají na obraz a zvuk např. z Czechlinku a ono nic.

    Ale pojďmě k prvnímu zapnutí, kabely budou asi správně: zážeh. Cca vteřinu se nic neděje a pak už dívám na ARD, z továrny jsou naprogramované Astra a Hot Bird satelity. Základní přepínaní základních funkcí STB zvládám z hlavy, pro naladění Czechlinku musím sáhnout po manuálu a individuálním nastavení parametrů transpodéru. Menu a ovládání vypadá inteligentně, graficky modrooranžové 3D menu trochu podobné TV Nokia je přehledné, automatické ladění mi připadá nějaké rychlé - pozor: nalezené programy se musejí označit pro zobrazení v Programlistu, ze kterého potom uživatel aktuálně vybírá. Přepínání programů trvá cca vteřinu, obraz se jeví jako kvalitní a stabilní. Dolby Digital zvukový výstup se přepíná buď automaticky anebo manuálně při příjmu signálu obsahujícího uvedený signál. Předpokládaná koncová cena by měla být 12 990 vč DPH a k dodání od začátku června t.r..

ZÁVĚR


Za hlavní klady tohoto digitálního přijímače považujeme podporu Dolby Digital,vestavěný dekodér CryptoWorks a upgrade software přijímače ze satelitu. Nevýhodou přijímačeje poměrně malá paměť pro TV a rozhlasové programy (999 TV a 999 rozhl. předvoleb). Vedlepřijímačů Humax, bude na trhu další přijímač s již vestavěným dekódérem CryptoWorks, což uvítají diváci např. paketu Czech Link.

Technické údaje přijímače STB DigiBox Technisat with CryptoWorks naleznete v rubrice Přijímače

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články