Quantcast

Moduly AlphaCrypt s podporou BISS a nových karet ORF

| Tisk

logo Společnost Mascom, výrobce populárních universálních modulů AlphaCrypt, přichází ke svým zákazníkům s vánočním překvapením v podobě aktualizace firmware modulu AlphaCrypt. Nový řídící software těchto CAMů vylepšuje a především rozšiřuje jejich funkcionalitu - nově modul podporuje systém BISS a také nové přístupové karty ICE rakouské ORF.

Nová aktualizace firmware pro moduly AlphaCrypt nese označení 3.20 a obsahuje celou škálu oprav a vylepšení. Nové přístupové karty ICE (Irdeto CryptoWorks Embedded) ORF, které jsou od podzimu letošního roku na rakouském trhu, lépe pracují s modulem v různých typech přijímačů, které jsou běžně používané v rakouských domácnostech. Vylepšení podpory karet ORF uvítají i kabeloví a IPTV operátoři, kteří satelitní kryptovaný signál s modulem AlphaCrypt využívají k další distribuci.

Zcela nově podporují moduly AlphaCrypt Pro v novém firmware kódovací systém BISS (Basic Interoperable Scrambling System) Evropské vysílací unie (EBU - European Broadcasting Union). Tuto feature uvítají opět zejména provozovatelé kabelových sítí, kteří mohou modul využívat k šíření kryptovaného satelitního signálu. Pochopitelně je příjem možný na základě autorizace ze strany vysílatele.

Moduly rodiny AlphaCrypt jsou vhodné pro dekódování programů ve standardním rozlišení (SD) i kanálů v HDTV. CAM AlphaCrypt získal certifikaci i pro příjem německé pay-tv platformy arenaSAT (Astra, 19,2°E) s podporou rodičovské pojistky.

Jak probíhá aktualizace firmware modulu


Během aktualizace firmware přístupového modulu je nutné dekódovací kartu z CAMu vyjmout. Mnoho digitálních satelitních přijímačů automaticky detekují aktualizace po přepnutí na některý z programů rakouské televize ORF. Pak se divák řídí postupem, který se pak objevuje na obrazovce.

Aktualizaci firmware je možné provést i ručně. V menu modulu AlphaCrypt je nutné vybrat Nastavení (Einstellungen) - Aplikace (Applikationen) - Automatické vyhledávání na transpondéru (Automatische Suche auf dem Transponder ) a zde vybrat požadovaný firmware. Pak proběhne proces update řídícího firmware modulu.

redakce





Reklama




Vybrané články