Quantcast

Film Europe testuje v paketu Skylink

| Tisk

logo V nabídce satelitní platformy Skylink se brzy objeví nový filmový kanál pod názvem Film Europe. Stanici bude provozovat stejnojmenná společnost, která získala pro svůj televizní projekt licenci od českého regulátora médií Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) před rokem - na zasednání konaném 19. a 20.10.2010. V současné době je možné naladit první technické testy.

Testovací obrazec Film Europe se objevil v DVB-S2 multiplexu satelitní služby Skylink na kmitočtu 12,109 GHz - tedy frekvenci, která obsahuje i ostatní SD stanice této společnosti zaměřené na českou, slovenskou a československou tvorbu - DokuCS (dokumentární filmy), MuzikaCS (videoklipy) a KinoCS (filmy). Všechny stanice vysílají v úsporném kompresním formátu MPEG-4.

Film Europe bude nový filmový TV kanál, který se zaměří výhradně na evropskou kinematografii - hrané filmy, seriály a další. Podle licence budou všechny filmy vysílány v původním jazyce s titulky. Projekt původně vznikal pod pracovním názvem Europa Cinema. Nakonec nový filmový program dostal název podle společnosti, která jej bude provozovat.


obrázek



technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
service ID: 5062
video PID: 3012 (MPEG-4/SD)
audio PID: 3022
CA systém: zatím žádný, FTA

redakce





Reklama




Vybrané články