Quantcast

Pakety CSN France a TPS v kódu Seca2

| Tisk

Jak už jsme několikrát uvedli, zatím nejúčinnějším opatřením, jak zabránit černému příjmu pay-tv, je plošná výměna dekódovacích karet. První výměny přístupových karet byly v letošním roce provedeny u hard core kanálů Sex View a SCT ve Viaccess. Další výměny karet následovaly v následujících měsících - na řadu přišly i pakety v oblíbeném kódovacím systému Seca/Mediaguard. Po Španělsku, Polsku a Itálii dochází v těchto dnech do závěrečné fáze výměna karet Seca/Mediaguard ve Fracii.

Ve Francii je kód Seca/Mediaguard používán u platforem Canal Satellite Numerique (CSN) a Numericable (TPS). Nové identy 0080, 0081, 0084, 0086, 0088, které nyní používají oba pakety, 'připojují' nové karty, které jsou lépe zabezpečené proti zneužití.



Po přechodnou dobu (několika málo dnů) budou programy v obou paketech kódovány jak v Seca1, tak i v tzv. Seca2. Po přechodné fázi bude použit jen kódovací systém Seca2, která vyřadí všechny doposud používané pirátské karty.

Výměna karet ve Francii ještě není konečnou fází letošního boje provozovatelů proti pirátům. V nejbližších týdnech dojde k plošné výměně přístupových karet v Holandsku, kde také Canal+ působí. Po této akci zmizí tzv. Seca1 ze satelitního systému družic Astra.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články