Quantcast

Radio MP3 (II)

| Tisk

R@dio MP3, pojem, který znamenal bez sebevětších nákladůdenní příjem aktuálních hitů v podobě souborů MP3 přímoze satelitu vzbudil u čtenářů (nejen) u nás velkou pozornost.Vždyť jen stačilo mít multimediální PC s TV a zvukovou kartoua k tomu digitální přijímač (příp. DVB Sat kartu).

Bohužel, pro příznivce tohoto rádia přišel osudný den 8.6.2001,kdy se rádio MP3 v 15 hodin z finančních důvodů odmlčelo.

Firmě Musicpl@y GmbH, provozovateli rádia, od tohoto okamžiku chodily denně tisícovkymajlů, ve kterých si čtenáři a posluchači přáli,aby se R@dio MP3 vrátilo. Po několika dnech bylo na stránkáchwww.radiomp3.de zveřejněno vysvětlení. Firmu poškozovalycracky a na různých serverech pirátsky zveřejněný SWpro příjem R@dia MP3. Provozovatel stanice si z těchto důvodůnemohl přesněji určit cenu za odvysílanou reklamu. Přesto provozovateloznámil, že si SW pro příjem Rádia MP3 zaregistrovalo přes600 tisíc posluchačů.



Co dál?
Firma MusicPlay na svých stránkách uvedla, že je šance,aby R@dio MP3 opět vysílalo. A to ne již jako volně vysílanérádio, ale jako rádio placené. MusicPlay v současné dobězkoumá, jaký by byl o placené rádio zájem a nabízí posluchačůmmožnost vyjádřit se k této situaci. Za měsíční příjem R@diaMP3 stanovila částku 5 Euro. Nyní už záleží jen na posluchačích, zda se rádio MP3 vrátí.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články