Quantcast

Vlastník TV Nova získal satelitní licence pro TELKA a TV Smíchov

| Tisk

Provozovatel kanálů Nova může na satelit umístit své nové tématické programy TV Smíchov a TELKA. CET 21 získala pro tyto dva kanály satelitní licence.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedáním konaném 19.2.2013 rozhodla o udělení licence společnosti CET 21 na program SMÍCHOV šířeného prostřednictvím satelitu. Licence platí 12 let.


obrázek

TV Smíchov je tématicky zaměřený program převážně na dramatickou a dokumentární tvorbu, zejména americké provenience a to komediálního a zábavního žánru. Stanice získala souhlas k satelitnímu šíření na území České republiky.

Druhá satelitní licence CET 21 patří pro program s názvem TELKA. Jedná se o program složený z dramatické tvorby, zábavy, zpravodajství a publicistiky archivní povahy. Stanice zahájí vysílání již zítra 22.2.2013 ve 14:00 hodin. Denně bude vysílat 16 až 18 hodin programu. I tento program může být poskytován ze satelitu na území ČR.


obrázek

Společnost CET 21 doposud satelitní licence pro programy TELKA a SMÍCHOV neměla. Provozovatelé satelitních platforem programy mohli šířit jako převzaté vysílání.

Největší satelitní platforma Skylink oba programy do své nabídky nezařadila. Divákům vysvětlila, že stanice budou součástí jeho nabídky od okamžiku, kdy provozovatel CET 21 umístí své stanice na satelit Astra 3B (23,5°E). CET 21 oba programy přes satelit vysílat nemohla - licence pro satelitní vysílání nevlastnila. Teď se může všechno změnit.



O satelitní licence pro TV Smíchov a Telka požádala společnost CET 21 dne 6.2.2013, dva dny po oslavě svých 19. narozenin.

TV Smíchov a TELKA jsou součástí celoplošné DVB-T sítě 4 společnosti Digital Broadcasting. Jsou také v nabídce kabelových a IPTV operátorů.

redakce





Reklama




Vybrané články