Quantcast

Skylink, CS Link: TV FOOOR spustila zkušební vysílání

| Tisk

logo Slovenská televizní skupina Markíza Group spustila testovací vysílání svého nového kanálu s názvem TV FOOOR. Jak již název napovídá, půjde o zábavní televizi, která se zaměří na sitcomy, komedie, zábavu a archivní pořady z televizní knihovny TV Markíza a sesterské české TV Nova.

Start TV FOOOR je naplánován na pondělí 25.2.2013 na 17:25 hodin. Vysílání bude zahájeno americkou komedií z roku 1983 "Prázdniny v Americe".

ČTĚTE TAKÉ:
* Na Slovensku startuje TV FOOOR, obdoba české TV SMÍCHOV

Spustenie televízie FOOOR je ďalším krokom ku skvalitneniu našej programovej ponuky a zlepšeniu našich mediálnych parametrov. Je to náš prvý žánrový kanál a očakávame od neho najmä vylepšenie zásahu a vysokej afinity pri oslovení cieľovej skupiny 20-45,“ uvedl Matej Ribanský, ředitel Centra reklamy TV Markíza.


obrázek

Spuštěním nového kanálu TV FOOOR naplňuje Markíza Slovakia svoji multikanálovou strategii na Slovensku. Vedle hlavního programu TV Markíza provozuje také ženský program TV DOMA a také mužský kanál TV DAJTO. Stanice TV Markíza a TV DOMA jsou dostupné v satelitních platformách, u kabelových operátorů a také v DVB-T. Nové projekty nechce vlastník Markízy šířit v DVB-T z důvodu nerentability. Většina slovenských domácností sleduje televizní programy prostřednictvím kabelových, IPTV či satelitních operátorů.

Z kabelových a IPTV operátorů se Markíza Slovakia dohodla na šíření signálu televize FOOOR s operátory UPC Broadband Slovakia, Telekom, Orange Slovensko, Satro, Slovanet, martico a Swan. Dále společnost jedná s dalšími 130 provozovateli retransmise ohledně rozšíření jejich programové nabídky o TV FOOOR.


obrázek

Od počátku bude TV FOOOR dostupná pro diváky satelitních služeb Skylink a CS Link . Testovací vysílání si může divák naladit již nyní. Program se vysílá na pozici po Fashion TV.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,895 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK


plánované CA systémy: CryptoWorks, Irdeto; zatím FTA
přístupové karty: Skylink, CS Link
ID: FOOOR
service ID: 5080
video PID: 4020
audio PIDy: 4030 slovensky, 4040 originální

Program TV FOOOR je u satelitních platforem Skylink a CS Link umístěn do programového balíčku DIGITAL, který je nabízen za měsíční poplatek ve výši 29,-Kč (ČR), resp. 1,20 eur (Slovensko).

redakce





Reklama




Vybrané články