Quantcast

Sport 5 od září v DVB-T multiplexu 3 v Praze a okolí

| Tisk

logo Nabídka pozemní digitální televize (DVB-T) se začátkem září rozšíří o další stanici - Sport 5. Program bude šířen v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG) v Praze a Středočeském kraji. Změny v televizi Sport 5 probíhají v roce, kdy na trhu oslavuje páté narozeniny.

Společnost Sport 5 a.s. v tomto týdnu získala licenci pro digitální terestrické vysílání pro Prahu a Střední Čechy v rámci multiplexu 3. Televize zároveň uzavřela dohodu se společností České Radiokomunikace na regionální umístění do tohoto multiplexu. Od 1.9.2013 si tak program Sport 5 budou moci naladit diváci na K59 z vysílačů Praha - Žižkov (Mahlerovy sady) a Praha - Cukrák.

logo Dle oficiálních údajů Českých radiokomunikací dosáhne Sport 5 prostřednictvím DVB-T v Praze a Středočeském kraji pokrytí 1 926 784 obyvatel. Navíc ani stávající diváci se nemusejí ničeho obávat. Sport 5 i nadále zůstává kanálem šířeným jak kabelovými, tak satelitními operátory ve všech ostatních částech České republiky a na Slovensku.



Vedle rozšíření distribuce Sport 5 se chystají i programové změny - rozšíření programu o další sporty.

"Zásadní proměnou prošlo rovněž samotné znění licence, protože Sport 5 se začíná transformovat z ryze motoristického kanálu na program s obecným sportovním zaměřením. Samozřejmě, že jde o pozvolný proces, který bude zásadně znatelný až v roce 2014, jenže už teď je jisté, že Sport 5 nabídne další sportovní disciplíny, dokumentární pořady ze z prostředí sportu a mimo jiné se zaměří také na děti, mládež a dokonce i ženy," přibližuje chystané změny ředitel programu Ing. Ondřej Koubek.

redakce





Reklama




Vybrané články