Quantcast

Prima HD zdarma v DVB-T v Praze a okolí

| Tisk

logo Společnost Czech Digital Group (CDG) rozšiřuje svoji programovou nabídku Regionální sítě 12 v Praze a blízkém okolí o další kanál ve vysokém rozlišení - Prima HD. Komerční stanice se stane součástí multiplexu, který již obsahuje programy Prima COOL a Óčko Express v HD rozlišení. Vysílání je šířeno v Praze a okolí na K47.

Naše nová Regionální síť 12 umožňuje alespoň částečně uspokojit poptávku diváků po sledování televizních programů v té nejvyšší kvalitě. V současnosti bohužel nemáme kapacitu zařadit tyto programy do celoplošného vysílání. Změnit tuto situaci mohou pouze nové kmitočty pro DVB-T2,“ říká Martin Gebauer, člen představenstva společnosti CDG.

Jsme rádi, že můžeme našim divákům v krátké době nabídnout další program ve vysokém rozlišení. Věřím, že jim tak zprostředkujeme kvalitnější zážitek ze sledování bohaté podzimní nabídky televize Prima, kterou jsme pro ně připravili,“ říká Martin Konrád, generální ředitel FTV Prima.

Vysílání všech tří programů Regionální sítě 12 mohou sledovat obyvatelé Prahy i přilehlých oblastí. Jedná se o pokrytí zhruba 15, 7 % obyvatel České republiky. Regionální síť je dostupná z vysílače Praha – město, a to na kanále 47. Společnost CDG plánuje tuto regionální síť využívat pro stávající i nové zákazníky, kteří mají zájem vysílat primárně v Praze.


obrázek

Mapa - Pokryté území DVB-T multiplexem Regionální síť 12, provozovatel: Czech Digital Group

technické parametry Regionální sítě 12:



kanál: 47
kmitočet: 682 MHz
polarizace: vertikální
vysílač: Praha - město (Mahlerovy sady)
nadmořská výška: 258 metrů
max ERP: 5011 W

S pozemní anténou mohou diváci v hlavním městě a nejbližším okolí sledovat poměrně širokou nabídku bezplatných HD programů - ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, NOVA HD, Prima HD, Prima COOL HD, Óčko Expres HD a test Barrandov HD. Vedle HD stanic mohou diváci sledovat i řadu tématických kanálů jako je Sport 5 nebo Slovak Sport TV.

redakce





Reklama




Vybrané články