Quantcast

Prima na cestách

| Tisk

V loňském roce TV Prima přestavila kampaň 'Chyťte si Primu', která měla za úkol informovat montážní a prodejní firmy z oboru satelitní a anténní techniky v celé ČR o novinkách a změnách v distribuci signálu TV Prima. Přesně po roce přichází TV Prima s další kampaní 'Prima na cestách', která je určena hlavně divákům a zájemcům o sledování TV Prima.

Prima na cestách, jak se praví na serveru TV Prima (www.prima-televize.cz), je informační road-show. Jejím cílem je lokalizovat místa, kde je třeba signál Prima zkvalitnit, nebo pokrýt místa, kam signál zatím vůbec nepronikl.

Všem zájemcům o příjem TV Prima se věnuje tým mladých pracovníků stanice, kteří jsou připraveni poradit s příjem TV Prima každému přímo na místě. Ke zkvalitnění signálu mohou přispět i samotní diváci vyplněním ankety, která se týká nejen signálu Primy, ale i samotného vysílání stanice.

Praxe ukazuje, že existují místa, kde se signál Primy skutečně špatně přijímá či dokonce nedá přijímat vůbec. Místa, která si Prima vybrala pro road-show patří do dvou skupin: buď je lokalita obklopena vysílači o malých výkonech (řádově jednotky až stovky Wattů), nebo se jedná o lokality, kde je sice poblíž výkonný vysílač, který má však daným směrem z určitých důvodů omezené vyzařování signálu. V obou případech může být velmi obtížné najít řešení kvalitního příjmu TV Prima.

Otázky, které kladou diváci, jsou stále stejné: jakými způsoby mohou přijímat program TV Prima. Snad ušetříme některým z vás spoustu času, když připomeneme možnosti příjmu této stanice.
    Možnosti příjmu TV Prima:
  • terestricky: prostřednictvím řady vysílačů po celé ČR mohou diváci program TV Prima přijímat i na klasickou anténu, zpravidla v pásmu UHF. Na řadě vysílačů mohou diváci ve vyhrazených časech přijímat regionální zpravodajství.
  • kabelem: provozovatelé kabelových televizí mají povinnost šířit program TV Prima ve své základní nabídce.
  • terestricky (DVB-T): v Praze a na většině území Středních Čech mohou diváci přijímat program TV Prima i digitálně ze dvou multiplexů - provozovatelů České radiokomunikace (vysílače Praha-město a Cukrák, 25.kanál) a Czech Digital Group (vysílače Ládví, Strahov a Zelený pruh, 46.kanál). Pro příjem je zapotřebí digitální přijímač pro DVB-T (viz naše dřívější články). Je důležité zde připomenout, že vysílání v DVB-T je pouze experimentální a licence obou provzovatelů končí k 31.12.2002 a měla by být prodloužena.
  • ze satelitu (DVB-S): program TV Prima spolu s programy České televize ČT1, ČT2 a TV Stanice O již můžeme přijímat prostřednictvím paketu Czech Link na družici EuroBird (28.5E), na kmitočtu 12,607 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován systémem CryptoWorks a pro příjem, krom digitálního receiveru pro DVB-S je zapotřebí i dekodér CryptoWorks s přístupovou kartou Czech Link, kterou lze pořídit u prodejců se satelitní a anténní technikou.

    Dotazník TV Prima:
  • Můžete sledovat Primu?
  • Pokud ne, v čem si myslíte, že je příčina (není signál, není anténa, není vložka do STA, nechcete platit kabelovku...)?
  • Pokud ano, jak ji přijímáte (vlastní anténa, STA, kabelovka, satelit, nevíte...)?
  • Za předpokladu, že nepoužíváte satelit, víte, ze kterého vysílače a na jakém kanále přijímáte signál?
  • Jaká je kvalita signálu (od 1 do 5, 5 - perfektní příjem, 1 - téměř nepoužitelný)?
  • Jak časté jsou výpadky příjmu Primy ve srovnání s ostatními programy, kdy bývá nejvyšší četnost výpadků, a jak se projevují (šum, černá, případně nějaký nápis na obrazovce)?
  • Není-li signál Primy dostatečně kvalitní, co jste ochoten (ochotna) ze své strany udělat pro zlepšení (např. jak vysoká investice do nové antény, předzesilovače apod.)?
  • Jsou pro vás jako občany toho kterého regionu regionální vstupy přínosem, nebo vám naopak spíše vadí? Pokud vadí, co konkrétně (obsah, technická kvalita, nebo obojí)?
  • Které typy programů na Primě nejvíce sledujete - seriály, filmy nebo zábavné programy (NND apod.)?
  • Vyhovují vám vysílací časy vašich oblíbených pořadů? Pokud ne - které a proč?
  • Jaké pořady vám ve vysílání Primy stále ještě chybí?



Road-show TV Prima ještě není u konce. V následujících dnech bude v následujících městech v ČR:

TermínČasLokalitaKonkrétní místo
29.11.200210.00 - 17.00Jirkovnám. Dr.E. Beneše
    
02.12.200210.00 - 13.00Červený KostelecTržnice MÚ
 14.00 - 17.00Dvůr Královénám. TGM
03.12.200210.00 - 13.00Jablunkovpřed KB u náměstí
 14.00 - 17.00Třinecnám. Svobody, před Kulturním domem
04.12.200210.00 - 13.00Český Těšínnám. ČSA nebo Hypernova
 14.00 - 17.00Frýdlant nad Ostravicíobchodní dům OMA
05.12.200210.00 - 15.00Uherský BrodMasarykovo nám.


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články