Quantcast

SES a Samsung odvysílají koncert Linkin Park v Ultra HD

| Tisk

logo Satelitní operátor SES (Astra), ve spolupráci se společností Samsung Electronics Co. Ltd, dnes oznámil, že bude vysílat přímý přenos americké rockové skupiny Linkin Park v Ultra HD přes evropskou orbitální pozici Astra na 19,2°E.

Koncert Linkin Park dne 19. listopadu 2014 z O2 World Berlin bude celosvětově prvním živým koncertem vysílaným přes satelit a enkódovaný ve standardu HEVC v rozlišení 3840x2160 pixelů, 50 snímků za sekundu s barevnou hloubkou 10 bitů.

Přenos koncertu bude exkluzivně šířen na Astra Ultra HD demo kanálu. Přímý přenos začíná ve 21:00 hodin CET a může být přijímán s televizními Ultra HD přijímači Samsung 2014. SES Platform Services, dceřiná společnost SES, se postará o enkódování obsahu.

předpokládané technické parametry:

satelit: Astra 1L (19,2°E)
kmitočet: 10,994 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

ID: Astra Ultra HD Demo


service ID: 2
video PID: 210 (HEVC)
audio PID: 220 (AAC)
CA: FTA

Linking Park je jednou z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších rockových skupin současnosti. Na své současné turné kapela představí své hity a a songy z nejnovějšího alba "The Hunting Party" s vizuálně ohromující pódiovou show.

"Jsme poctěni, že Samsung se rozhodl spolupracovat se SES při vysílání živého koncertu exkluzivně na našem demo kanálu, protože to ukazuje víru Samsungu v naši satelitní a technické možnosti," řekl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel společnosti SES (Astra). "Úspěšný přenos živého koncertu bude znamenat další milník ve vývoji Ultra HD ekosystému a způsobem pro vysílání přímých přenosů přes satelity v následujících letech," dodal.

redakce





Reklama




Vybrané články