Quantcast

Slovak Sport TV3 ukončí k 15.1.2015 vysílání

| Tisk

logo Provozovatel skupiny Slovak Sport TV připravuje změnu ve své rodině sportovních kanálů. Dne 15.1.2015 bude ukončeno vysílání třetího programu Slovak Sport TV3. Přenosy z této stanice se přesunou na první a druhý program Slovak Sport TV.

"Na Slovensku operátoři, kteří měli Trojku, dostanou Dvojku (Slovak Sport TV2 – pozn. redakce)," uvedl na dotaz webu parabola.cz Róbert Greguš, ředitel rodiny tématických kanálů Slovak Sport TV.

"Tím, že jsme přišli o nějaká vysílací práva, tak Trojka nemá na Slovensku opodstatnění. Přenosy se z ní přesunou na Jedničku (Slovak Sport TV1 – pozn. redakce) a Dvojku a sjednotíme vysílání kanálů v Čechách a na Slovensku. Teď je to takové disproporční. Jednička je na Slovensku placená, v Čechách je free a opačně," vysvětlil Greguš.



Struktura kanálů Slovak Sport TV po konci třetího okruhu

Jakou budou mít strukturu Slovak Sport TV1 a Slovak Sport TV2 po konci třetího programu? "Jednička bude prémiový kanál vysílaný v Čechách a na Slovensku a Dvojka se bude v podstatě zaměřovat na slovenský a český sport a případně další zápasy, které se nedostanou na Jedničku, a které máme zakoupené," sdělil webu parabola.cz Róbert Greguš.

Slovak Sport TV3 odstartoval v polovině září 2013. Stanice zpočátku nebyla dostupná pro satelitní diváky, později byla zařazena do sítí skupiny Slovak Telekom (Nová Digi TV, Magio Sat). Od 11.11.2013 je program šířen v celoplošném DVB-T multiplexu na Slovensku ve formátu MPEG-4. Vysílání je proto dostupné na modernějších televizorech a set top boxech s podporou kodeku MPEG-4/H.264 (AVC).

redakce





Reklama




Vybrané články