Quantcast

Kino Barrandov startuje. Kde stanici naladíme?

| Tisk

logo Na český televizní trh vstupuje nový bezplatný filmový program s názvem Kino Barrandov. Jde o novou stanici společnosti Barrandov Televizní studio. Nová stanice startuje již dnes, v sobotu 18.4.2015 v 18 hodin 42 minut a 15 sekund.

Kino Barrandov přinese divákům filmy různých žánrů - romantické komedie (pondělí večer), historické filmy (úterý), kriminálky a skutečné příběhy (středa), westerny (čtvrtek), thrillery (pátek), strhující dramata (sobota) a krimi seriály (neděle). Ve vysílání nebude chybět ani evropská tvorba - francouzské a italské komedie, severské filmy, rodinné filmy a další. V noci čekají na diváky erotické seriály.

Cílovou skupinou stanice Kino Barrandov jsou muži a ženy, rodiny napříč věkovým spektrem.

ČTĚTE TAKÉ:
* Kino Barrandov odstartuje 18.4.2015. Program na první dny

Hlavním dodavatelem obsahu pro nový program Kino Barrandov je filmová a distribuční společnost SPI International, provozovatel známých filmových kanálů pod značkou Filmbox. Společnost provozuje 34 televizních programů ve více než 40 zemích světa, online videotéka Filmbox Live má 25 milionů předplatitelů.

Kino Barrandov je jedním z nových tématických programů TV Barrandov. Příští měsíc odstartuje kombinovaný dětský a dokumentární program Barrandov Plus, během letošního roku bude spuštěna ještě jedna stanice - Barrandov Muzika.

Pozemní vysílání

Diváci digitální pozemní televize mohou Kino Barrandov naladit již 15 dní před svým startem. Od 3.4.2015 je v celoplošné distribuci multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG) v provozu promo smyčka stanice, která před ostrým startem přináší ukázky z chystaných pořadů.

Kino Barrandov naladí všichni diváci DVB-T, kteří mohou přijímat stanice jako Prima LOVE, Prima Zoom. Právě s těmito programy Kino Barrandov sdílí vysílací kapacitu.



Kabelová a IPTV televize

Stanice Kino Barrandov postupně zamíří do nabídek kabelových operátorů. Největší tuzemská kabelovka UPC Česká republika zařadila nový program již ve čtvrtek. Stanice je dostupná zákazníkům UPC na 28. pozici v SD rozlišení, ve vysokém rozlišení je na 151. předvolbě.

Kino Barrandov najdou v programové nabídce i abonenti O2TV společnosti O2 Česká republika.

Satelit

Nový filmový kanál Kino Barrandov se měl podle dřívějších zpráv objevit i na satelitu v nabídce platformy Skylink na satelitu Astra 3B. Do vydání tohoto článku nebyla satelitní distribuce programu zahájena. Je možné, že program Kino Barrandov odstartuje na Skylinku během několika následujících dní.

Další satelitní platformy freeSAT a česká Digi TV zatím program Kino Barrandov do svého programového rastru nezařadily.

redakce





Reklama




Vybrané články