Quantcast

Prima spustí filmový Prima MAX a zábavní Prima Comedy Central

| Tisk

logo Dva nové programy spustí ještě v tomto roce společnost FTV Prima, provozovatel kanálů rodiny Prima. Ten první se bude jmenovat Prima MAX. Krátce po startu čeká diváky další nový program - Prima Comedy Central.

Obě programové novinky Prima MAX a Prima Comedy Central budou dostupné zdarma v pozemním vysílání. Podle zjištění webu parabola.cz by se programy měly objevit i na satelitu a rovněž i u kabelových operátorů.

Prima MAX

Prima MAX se zaměří na zahraniční tvorbu s důrazem na filmy. Stanice bude cílit na diváky středního věku.

"Nový kanál Prima MAX s převážně filmovým obsahem vhodně doplní naši televizní nabídku v rámci multikanálové strategie, kde má každá z našich stanic jasně profilovanou programovou nabídku," uvedl Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.

Kanál Prima MAX bude šířen ve třetím celoplošném multiplexu u provozovatele CDG (Czech Digital Group), který již šíří některé stanice FTV Prima - konkrétně Prima ZOOM a Prima LOVE. Nová stanice tak bude automaticky dostupná pro všechny diváky, kteří jsou v dosahu českého multiplexu 3.

Prima Comedy Central

Druhou novinkou bude zábavní kanál Prima Comedy Central. Ten vzniká ve spolupráci s americkým koncernem Viacom International Media Networks (VIMN). Díky spolupráci s TV Prima ponese brandy obou vysílatelů - "Prima" a "Comedy Central". Díky tomu expanduje kanál Comedy Central do Česka, kde již vysílá sesterský kanál Comedy Central Extra jako placený program (u nás například freeSAT).

logo Prima Comedy Central přinese českým divákům exkluzivní a původní obsah globální komediální sítě Comedy Central.

"Máme radost, že můžeme na trh přinést nový komediální kanál, který nabídne náš nejlepší prémiový obsah i širokému publiku v České republice. Nezbytnou podporou pro Viacom Comedy Central je zapůjčení značky Prima pro nový kanál a také prodej reklamy společně se stanicemi Prima Group. Věříme, že se Prima Comedy Central brzy stane oblíbenou stanicí všech milovníků zábavy," uvedl Bartosz Witak, General Manager of Viacom International Media Networks CEE & Israel.

Prima Comedy Central bude vysílat volně v celoplošném multiplexu 4 provozovatele Digital Broadcasting (DB). Stanici naladí všechny domácnosti, které mohou sledovat z pozemních vysílačů mj. programy konkurenční skupiny Nova jako TV Fanda, TV Smíchov a TELKA a dále stanice REBEL, RELAX a další.



Start Prima Comedy Central je naplánován na prosinec 2015.

Prima Comedy Central bude první bezplatná stanice tohoto druhu u nás, která vzniká ve spolupráci se známou zahraniční společností. Značné zkušenosti v tomto směru má v Polsku skupina Polsat, která propůjčuje své jméno placeným programům jako Polsat Viasat Explore, Polsat Viasat History, Polsat Viasat Nature, Polsat Jim Jam.

Skupinu Prima v současnosti tvoří 4 bezplatné stanice - hlavní program pro celou rodinu TV Prima, mužský Prima COOL, ženský Prima LOVE a dokumentární Prima ZOOM. Na internetu provozuje videotéku Prima Play.

Obě nové stanice budou od data svého spuštění součástí nabídky media zastupitelství Media Club.

redakce





Reklama




Vybrané články