Quantcast

Diváci dnes nejvíce sledují filmy a sport, erotika je menšinový žánr

| Tisk

logo Ukázal to průzkum mezi diváky satelitní televize Digi TV, který probíhal v prosinci 2015. Výsledky svého průzkume dnes zveřejnil operátor české platformy Digi TV.

Filmové kanály preferuje 81 procent diváků, sportovní vysílání 73 procent. Ukázal to reprezentativní průzkum mezi diváky satelitní televize DIGI TV. Průzkum byl kromě diváckých návyků zaměřen i na spokojenost těch, kteří přešli ke službě Nová DIGI TV, která se oproti dosavadní platformě (tzv. Stará DIGI) vyznačuje vyšším počtem kanálů, vyšší kvalitou přenosu a moderními set-top boxy či CA moduly. Nová DIGI TV funguje od 1. října 2015 a zákazníci k ní postupně přecházejí ze staré platformy, která bude vypnuta k 30. červnu 2016.

Vzhledem k velkému zájmu o Novou DIGI TV byl proveden zákaznický průzkum zjišťující, jaké jsou divácké návyky a jak jsou diváci s novou službou spokojeni. Průzkum proběhl v druhé polovině prosince 2015 a zúčastnilo se jej více než 2000 diváků.

Naprostá většina, přesně 92 % dotazovaných, si pochvaluje lepší kvalitu a technickou úroveň Nové DIGI TV oproti staré platformě. S programovou nabídkou Nové DIGI i novými set-top boxy je spokojeno přes 80 % zákazníků.

Z důvodu zlepšovaní kvality, rozšiřování programové nabídky a instalace nových zařízení do všech domácností, které chtějí Novou DIGI TV, se poprvé po devíti letech mírně zvedly ceny u základního balíčku programů, kromě něj do nabídky přibyly i prémiové programové balíčky. Dle průzkumu 85 % zákazníků nemá s novou cenou základní nabídky problém a považuje ji za zcela odpovídající kvalitě nové služby.



DIGI TV je vnímána zejména jako sportovní televize. Otázka sledovanosti jednotlivých žánrů však ukázala, že u diváků jsou populární zejména filmové (81 % popularity), sportovní (73 %) a dokumentární pořady (67 %) a na opačném konci žebříčku se umístila televizní erotika, jejíž popularita dosáhla 6 %.

Osm z deseti zákazníků je ochotno doporučit Novou DIGI TV svým kamarádům a známým; takový úspěch nás samozřejmě velmi těší,“ vyjádřil se k průzkumu Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti DIGI Czech Republic.

redakce





Reklama




Vybrané články