Quantcast

Televize Music Box míří do ČR

| Tisk

Music BoxSlovenská hudební televize Music Box plánuje expanzi do České republiky. Již v březnu by měli mít možnost přijímat první slovenskou interaktivní hudební televizní stanici Music Box i diváci v České republice.

Jak informovala ČTK ředitelka TV Music Box paní Eva Děkanovská, vysílání hudební televize se na Slovensku setkalo s pozitivním ohlasem, o čemž podle jejích slov svědčí 100 000 telefonických hlasů zaznamenaných za první měsíc od začátku vysílání stanice.

Na prvním místě prosincové hitparády se umístil videoklip E-Type (Life), následovaný slovenskou kapelou Horkýže slíže (Vlak). Z českých interpretů si nejlépe vedla skupina Kryštof (Obchodník s deštěm), který byl v prosinci pátou nejhranější skladbou Music Boxu.

Doposud mohli diváci frekvenci klipů ovlivňovat pouze telefonáty na audiotextová čísla. Od příštího týdne uvádí televize další možnost, jak ovlivňovat rotaci skladeb - zasílání hlasů prostřednictvím populárních SMS zpráv. Další zajímavou novinkou je posílání prostřednictvím televize také vzkazy (SMS chat), podobně jako na řadě satelitních hudebních TV stanicích.



Music Box je první interaktivní slovenská hudební televize, která zahájila zkušební vysílání na konci listopadu 2002. K distribuci signálu pro kabelové sítě používá provozovatel stanice (CREA TV) služby slovenského TeleNoru na družici Intelsat 707 (pozice 1W), na kmitočtu 11,540 GHz (polarizace vertikální, SR 26000, FEC 3/4). Signál je v rámci zkušebního provozu vysílán volně. V další fázi bude zakódován systémem Conax.

Připomeňme, že diváci v ČR mohou v kabelových sítích přijímat doposud, vedle zahraničních hudebních stanic jako MTV či VH1, i českou Stanici O, která zahájila pravidelné vysílání 30.září 2002. V případě, že čeští kabeloví operátoři projeví zájem šířit slovenskou hudební televizi Music Box, mohou mít diváci v ČR další typ hudební TV.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články