Quantcast

Humax PVR-8000

| Tisk

Humax PVR-8000Český i slovenský divák dnes může vybírat z bohaté nabídky digitálních satelitních receiverů, které splní nároky i nejnáročnějších fanoušků. K dispozici jsou digitální boxy od těch 'nejjednodušších', vhodných pro příjem jen volných nekódovaných programů, až po přístroje s vestavěnými dekodéry, Open TV/F.U.N. či přístroje s HDD.

Korejský výrobce digitálních recieverů HUMAX měl doposud ve své nabídce rozmanitou nabídku přijímačů, které vyhovovaly většině provozovatelů placené TV i uživatelům. Jediné co doposud v jeho nabídce chybělo, byl přijímač s vestavěným hard diskem.

Humax několikrát odložil výrobu přijímače s hard diskem, i když model pod různým označením už předváděl během dvou let na několika světových výstavách. Odklad prodeje byl zdůvodněn nedodáním některých dílů od subdodavatelů, v další etapě se výrobce rozhodl nový model ještě zmodernizovat.

Humax PVR-8000Na stránkách výrobce přijímačů Humax (Humaxdigital.com) se už objevily první informace o novém digitálním přijímači Humax PVR-8000.Humax PVR-8000 stříbrného designu má na předním panelu display. Kolem něj nalezneme v horní části diody signalizující mj. Standby, HDD, Record. V dolní části pak tlačítka Standby, Menu, dvojice tlačítek pro přepínání programů a též i tlačítko Exit. Na zadním panelu jsou 2 vstupní konektory F a jeden 1 výstupní, dále pak 2 zásuvky SCART, 3x cinch (l+p audio, video), ditální zvukový výstup (optický) , komunikační rozhraní RS-232 a také vstup i výstup UHF modulátoru.

Humax PVR-8000

Humax PVR-8000 je přijímačem MPEG/DVB plně kompaktibilní, má dvě rozhraní Common Interface pro vložení libovolných modulů.

Multijazyčné menu umožňuje jednoduchou a pohodlnou automatickou instalaci přijímače. Model podporuje automatické, rozšířené i manuální vyhledávání MCPC i SCPC programů v Ku i C pásmu v symbolových rychlostech 2 až 31 Ms/s s nastavitelnou hodnotou FEC na 1/2, 2/3, 3/4, 5/6 i 7/8. Kapacita PVR-8000 umožňuje do paměti uložit až 4000 TV/R programů. Uložené programy můžeme třídit do několika favoritních skupin.

PVR-8000 podporuje i rozšířené informace o vysílaných programech v EPG (elektronický programový průvodce). V menu nalezneme i rodičovskou pojistku nastavitelnou podle věku.

Humax PVR-8000Jak jsme již zmínili, popisovaný model model má i komunikační rozhraní RS-232, které umožňuje aktualizaci firmware pomocí souborů z internetu. Samozřejmostí bude u PVR-8000 pohodlné upgrade přímo ze satelitu Astra 19.2E. RS-232 bude možné využít i pro přenos settingu z/do přístroje.

HARD DISK


Uživatelé přijímače Humax PVR-8000 již nebudou potřebovat klasický analogový videorecordér pro záznam pořadů v naší nepřítomnosti. PVR 8000 jej plně nahradí. Navíc z jednoho programu může uživatel pořizovat záznam a na jiný (satelitní) program se může dívat. Hard disk s kapacitou 40 GB umožňuje pořízení cca 22 hodin TV záznamu, 60GB cca 33 hodin, 80 GB HDD 44 hodin při bit ratu 4Mbps.

Hard disk je možné (viz obrázek) vyměnit za jiný, o větší kapacitě. Výrobce doporučuje HDD značky Seagate.

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ
Nová koncepce dálkového ovládání plně koresponduje s možnostmi modelu PVR-8000. Součástí DO jsou i tlačítka pro přehrávání a záznam pořadů na HDD.

ZÁVĚR
Humax PVR-8000 je přijímačem nové generace značky Humax. Na evropském trhu včetně ČR a SR by se mohl objevit snad během února. Cena dosud není známa.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články