Quantcast

Digi Sport 1 a Digi Sport 2 opustí O2TV k 8.8.2016

| Tisk

logo Za necelé dva týdny skončí v nabídce internetové televize O2TV sportovní kanály Digi Sport 1 a Digi Sport 2. Místo nich přinese provozovatel svůj nový fotbalový kanál s názvem O2 Sport Fotbal.

"Stanice DiGi Sport 1 a 2 končí k 8. 8.," uvedl provozovatel O2TV na sociální síti. "Ve stejný den spouštíme náš nový kanál O2 Sport Fotbal," doplnil.

Konec Digi Sport 1 a Digi Sport 2 v síti O2TV souvisí s dohodou operátora Digi Česká republika (Nová Digi TV CZ) se skupinou Slovak Telekom (Magio TV, Magio Sat, Nová Digi TV SK).

Provozovatel Nové Digi TV CZ poskytl vysílací práva na Premier League a přenosy z prestižních závodů motocyklového mistrovství světa jednotlivců na ploché dráze pro slovenské území skupině Slovak Telekom. Ta zároveň zajistí jejich výrobu a vysílání na území Slovenska a České republiky. Společnost Digi Česká republika se nyní stane exkluzivním poskytovatelem programů Digi Sport v České republice. Z toho důvodu musí programy Digi Sport skončit v O2TV.

Boj o sportovní vysílací práva a televizní diváky se tak dostává do další úrovně. Připomeňme, že v loňském sezóně museli všichni operátoři v České republice zablokovat slovenské stanice Jednotka a Dvojka a německé ZDF v době přenosů z Ligy mistrů UEFA. Exkluzivní práva pro ČR totiž drží společnost O2 Česká republika. Přenosy poskytuje svým zákazníkům a předběžným opatřením soudu chrání své investice. Nicméně satelitní diváci mohou zápasy z Ligy mistrů UEFA sledovat na volně vysílaných programech i nadále, bez přerušení. V tom je kouzlo satelitního vysílání. Nelze zablokovat satelitní vysílání programu na území jednoho státu. Nyní se válka o práva tentokrát dotýká zákazníků O2TV. Od nové sezóny nebudou moci klienti této platformy sledovat fotbalové přenosy z anglické Premier League a španělské soutěže La Liga.

Práva na Premier League pro tři sezóny drží Digi Česká republika, na La Ligu na nejbližší dvě sezóny.



Digi Česká republika vyjde brzy vstříc všem zájemcům o programy Digi Sport a sportovní programy. V následujících týdnech představí svoji internetovou a mobilní televizi.

Na českém trhu nebude žádný operátor, který bude vlastnit práva na všechny fotbalové soutěže. Divákům nezbývá si pořídit balíčky od více operátorů, případně zvolit si službu podle toho jaké vysílá ligy.

redakce





Reklama




Vybrané články