Quantcast

Nový software pro přijímače AB CryptoBox řady 6XX - Auto FastScan

| Tisk

Distributor satelitních přijímačů firma AB-COM, s.r.o. představuje nový řídící software pro přijímače AB CryptoBox řady 6xx. Software je určený pro oblíbené satelitní přijímače AB CryptoBox 600HD mini, AB CryptoBox 652HD Combo, AB CryptoBox 650HD a AB CryptoBox 600HD.

Představovat satelitní přijímače značky AB CryptoBox není snad třeba čtenářům serveru parabola.cz nijak zvlášť zapotřebí. Přijímače zde byly podrobně recenzovány. Jedná se o jednoduché a cenově dostupné satelitní přijímače určené pro nenáročné zákazníky. Všechny přijímače disponují jedním satelitním tunerem, kromě modelu 652HD Combo, který má navíc zabudovaný DVB-T/T2 tuner.


obrázek

▲ Obr č. 1 - AB CryptoBox 650HD

Srdcem přijímačů je dvoujádrový procesor ALI s taktovací frekvencí 600 MHz. Přijímače jsou schopny přijímat SD a HD signály v kompresích MPEG-2 a MPEG-4/H.264 v normách DVB-S a DVB-S2. Přijímače pracují ve Full HD rozlišení až 1080p.

Všechny tyto přijímače mají jednu čtečku univerzálního dekodéru, která je vhodná pro použití dekódovacích karet ICE Irdeto Skylink nebo freeSAT. Modely AB CryptoBox 650HD a 652HD Combo mají navíc jeden CI slot pro vložení dekódovacího modulu.

Samozřejmostí je nahrávání na USB flash disk nebo USB pevný disk a také funkce timeshift (časový posun). Integrovaný mediaplayer si poradí s přehráváními základních multimediálních formátů typu AVI, MKV, TS apod.

Přijímače umožňují také streamování televizního vysílání na mobilní zařízení s operačním systémem Android nebo iOS. Příslušné aplikace jsou zadarmo ke stažení v Google Play Store nebo App Store.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Funkce Auto FastScan v menu přijímačů AB CryptoBox řady 6xx

Co přináší nový řídící software? Je to funkce Auto FastScan, která umožňuje automatické rychlé vyhledávání programů satelitního operátora Skylink. Vzhledem k poměrně častým změnám ve vysílání u Skylinku je tato funkce velmi praktická. Mnoho méně technicky zdatných zákazníků si často nevědělo rady jak ručně nějaké programy naladit, vymazat, setřídit a museli vyhledat odbornou pomoc.

Funkce FastScan se v softwarech satelitních přijímačů AB CryptoBox používá již řadu let, nicméně bez možností automatické reakce přijímače na změny ve FastScan tabulce. Tato funkce primárně sloužila na rychlou úvodní instalaci přijímače.

Proto se firma AB-COM, s.r.o. rozhodla nechat implementovat funkci Auto FastScan do řídícího softwaru a usnadnit tak čas i peníze svým zákazníkům. Uživatel se tak již o nic nemusí starat. Výhodné je, že zde funkce Auto FastScan pracuje zcela automaticky podobně jako u tzv. Skylink Ready přijímačů.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Info zpráva o možnosti naladění nového seznamu programů Skylink

Přijímač si vždy v 03.00 hodin zkontroluje, zda je na družici Astra 3B dostupná nová verze tabulky FastScan a pokud tomu tak je, tak při prvním zapnutí přijímače se dotáže uživatele, zda má dosavadní seznam programů přepsat novou tabulkou programů FastScan.

Po potvrzení uživatelem dojde ke smazání všech naladěných programů a naladění programů dle aktuální FastScan tabulky. Na rozdíl od Skylink Ready přijímačů lze zde pořadí programů měnit, nicméně si nutno uvědomit, že s příchodem nové tabulky FastScan se opět programy seřadí tak, jak je M7 má dané ve FastScan tabulce.

Tzv. Home transponder M7, ze kterého se FastScan tabulka vysílá nelze uživatelem změnit, nicméně je výrobce připraven v případě změny parametrů tohoto transpondéru vydat aktualizovaný software, kde tuto změnu promítne. Uživateli tak zůstane funkce Auto FastScan i nadále funkční.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Porovnání starého seznamu programů a nového seznamu programů po použití funkce Auto FastScan

Samozřejmě, že funkci Auto Fastscan lze v menu přijímače také vypnout, pokud jí zákazník nebude chtít používat.

Tento software je již nahrán v nynějších přijímačích distribuovaných firmou AB-COM, s.r.o.

Software si lze stáhnout na webu distributora na jednotlivých kartách zboží a nainstalovat ručně do svých přijímačů:

* AB CryptoBox 600HD mini



* AB CryptoBox 652HD Combo

* AB CryptoBox 650HD

* AB CryptoBox 600HD

PR článek

AB-COM, s.r.o.





Reklama




Vybrané články