Quantcast

Barrandov Muzika se změní na Barrandov Family

| Tisk

logo Televizní skupina Barrandov chystá změnu v rodině svých televizních stanic. K 1.1.2017 bude přejmenován hudební a zábavní kanál Barrandov Muzika na Barrandov Family. Diváky čekají i obsahové změny ve vysílání této stanice.

Nová plnoformátová televizní stanice Barrandov Family začne vysílat pod tímto názvem 1. ledna 2017 a svým programem by měla oslovit daleko širší cílovou skupinu, než se daří dnes kanálu Barrandov MUZIKA. Přibližně polovinu obsahu bude totiž tvořit vlastní tvorba Skupiny Barrandov.

Obecně lze říci, že se hudebním televizním stanicím orientovaným na konzervativní diváky moc nedaří. Barrandov MUZIKA měla sice nadějný start, ale v současné době již neplní naše očekávání. Navíc zatímco KINO Barrandov a Barrandov PLUS od svého vzniku kontinuálně zvyšují svůj podíl sledovanosti na trhu, tak Barrandov MUZIKA se od července letošního roku pohybuje pod hranicí 0,2 %,“ uvedl ke startu nové stanice generální ředitel Skupiny Barrandov Jaromír Soukup a doplnil: „Od Barrandov FAMILY očekáváme daleko lepší výsledky, které by měly pomoci naší Skupině v dalším růstu. V letošním roce sledovanost Skupiny Barrandov přesahovala přes devět procent a není tajemstvím, že naše ambice jsou daleko vyšší.“

logo Televizní skupina Barrandov uzavřela před koncem roku několik zásadních kontraktů s dodavateli obsahu, které by měly pomoci zvyšovat podíl na trhu sledovanosti. „Podepsali jsme smlouvy s významnými dodavateli obsahů např. FremantleMedia, NBC Universal a další. Budeme natáčet další díly našeho seriálu Doktorka Kellerová, budou i další díly úspěšných pořadů z vlastní tvorby, jako jsou Soudkyně Barbara nebo Nebezpečné vztahy,“ dodává Jaromír Soukup.



Barrandov MUZIKA skončí se stávajícím názvem a vysílacím schématem koncem prosince. Souběžně s tím dojde i k proměně vlastnické struktury této stanice. Z pozice společníka odejde Peter Nuňéz, který převede svůj podíl v této společnosti na majitele Skupiny Barrandov Jaromíra Soukupa.

Stávající kanál Barrandov Muzika je šířen v největší česko-slovenské satelitní platformě Skylink a rovněž v nadregionální pozemní distribuci v rámci DVB-T multiplexu RS8 (Regionální síť 8). Distribuce Barrandov Muzika ale k 31.12.2016 na satelitu skončí.

redakce





Reklama




Vybrané články