Quantcast

Skylink: iConcerts v HD od 3.1.2018, C-Music od 9. ledna

| Tisk

logo Zákazníci česko-slovenské satelitní platformy Skylink se mohou těšit na další rozšíření programové nabídky. Začátkem příštího roku budou do nabídky přidány hudební stanice iConcerts HD a C-Music.

Program iConcerts je již dostupný klientům Skylinku ale jen v klasickém SD rozlišení. Vysílání v HD kvalitě přinese divákům větší zážitek ze sledování záznamů živých koncertů interpretů různých hudebních žánrů.

C-Music bude pro předplatitele Skylinku zbrusu nový program. Stanice se zaměřuje na klasickou hudbu a soundtracky.

Vstup iConcerts HD a C-Music v lednu do nabídky Skylinku je rozšířením spolupráce M7 Group se společností Stingray Music. Spolupráce se týká obnovení smluv na šíření hudebních programů Stingray Brava HD a Stingray Classica HD v programových balíčcích jednotlivých platforem M7 Group. Součástí dohody je rozšříření nabídky o program Stingray iConcerts, který bude od 3. ledna 2018 poskytován v HD rozlišení.

Uvolněná kapacita po iConcerts v klasické SD kvalitě bude využita pro zařazení hudební stanice C Music TV, která startuje 9. ledna 2018 a stane se součástí platforem Skylink v Česku a na Slovensku, Canal Digitaal v Nizozemí a TV Vlaanderen v Belgii.

technické parametry - iConcerts HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 12,032 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
CA systémy: Viaccess, Irdeto, Nagra MA

technické parametry - iConcerts (SD):

satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 12,090 GHz
polarizace: vertikální


SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Lucemburská společnost M7 Group je provozovatelem satelitních platforem Skylink, Canal Digitaal, TV Vlaanderen, TéléSAT Numérique, HD Austria a M7 Deutschland.

Ve spolupráci s ORBITAL a BroadbandTVnews

redakce





Reklama




Vybrané články