Quantcast

Dětská Tuty TV z ekonomických důvodů ukončila vysílání

| Tisk

logo Na českém trhu již nevysílá televizní stanice pro děti a mládež Tuty TV. Provozovatel tohoto programu dnes nečekaně ukončil provoz. Stanice zmizela z pozemního vysílání, ze satelitu i z kabelových sítí.

Vysílání Tuty TV bylo ukončeno dnes 12.3.2019 ve 12:00 hodin. Stanice ukončila svoji činnost z ekonomických důvodů.

"Důvody pro naše rozhodnutí mají ekonomický charakter. Například náklady na trasování signálu jsou již nyní v regionálním síti RS8 Českých radiokomunikací v poměru cena/výkon velmi vysoké. Navíc se ukázalo, že v rámci systému DVB-T2 je pro menší soukromou televizi se zaměřením na primární cílovou skupinu děti a mládež budoucnost z finančního hlediska v podstatě nemožná," vysvětlil management stanice TUTY ve svém prohlášení.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z testů TUTY TV před zahájením vysílání v roce 2017



TUTY TV vysílala nejenom přes pozemní DVB-T vysílače v rámci RS8 multiplexu společnosti České Radiokomunikace (ČRa) ale také v rámci satelitní platformy Skylink (Astra 3B) i Nová Digi TV CZ a T-Mobile SAT (Thor 7). Dále byl program součástí nabídky řady dalších televizních operátorů.

Stanice TUTY TV odstartovala 1. června 2017 a vysílala denně od 5:30 do 22:00 hodiny. Převážnou část vysílacího času vyplnily zahraniční seriály ale také vlastní lifestylové pořady pro mládež. Stanice vysílala primárně pro cílovou skupinu 4 až 14 let ve které dosáhla 1 procentní podílu na sledovanosti.

redakce





Reklama




Vybrané články