Quantcast

Programy JOJ s HbbTV i na Skylinku

| Tisk

Televizní skupina JOJ rozšiřuje dostupnost své HbbTV aplikace. Od úterý 14.5.2019 mohou využívat interaktivní služby vysílatele zákazníci satelitní platformy Skylink na družici Astra 3B (23,5°E).

JOJ představila svoji HbbTV službu v dubnu loňského roku a to výhradně divákům pozemní televize na Slovensku. Po vypršení roční exkluzivity se HbbTV může objevit i v dalších distribučních sítích. Satelitní platforma Skylink je tak první z nich.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z vysílání JOJ HD - červené tlačítko na obrazovce

Zákazníci Skylinku mohou HbbTV využívat u programů JOJ HD, PLUS HD, WAU HD a RiK. Při přepnutí na některý z uvedených programů se na obrazovce objeví text "ČERVENÉ TLAČIDLO" s červeným bodem. Po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači se objeví nabídka služeb provozovatele.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Záběr z HbbTV JOJ - nabídka aplikací

Aktuálně se HbbTV nabídka JOJ skládá ze dvou položek - "Najlepšie počasie" a "TV archív". První položka menu nabízí aktuální počasí na Slovensku, včetně předpovědi na nejbližší dny, v dovolenkových destinacích a světových metropolích.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Záběr z HbbTV JOJ - TV archív a živé vysílání

"TV archív" přináší přístup k vybraným pořadům stanic JOJ, PLUS a WAU z posledních sedmi dní. Diváci mimo Slovensko nemohou sledovat žádný pořad z archívu - pořady jsou geoblokovány. Součástí TV archívu je i přístup k živému vysílání stanic JOJ, PLUS a WAU.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Záběr z HbbTV JOJ - Nejlepší počasí

Pro využití HbbTV aplikací je nutný televizor nebo set top box s podporou HbbTV a internetové připojení.

technické parametry - JOJ HD, PLUS HD, RiK:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry - WAU HD:



satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

redakce





Reklama




Vybrané články