Quantcast

Vu+ Zero HD rev. 2 brzy na trhu

| Tisk

Během října 2019 se na trhu objeví nová, inovovaná verze populárního linuxového přijímače Vu+ Zero HD. Nový přijímač Zero HD od Vu+ ve verzi rev.2 bude mít nový hardware, který bude obsluhovat nejenom kodek H.264 až do HD rozlišení ale také H.265/HEVC až do HD (bez 4K).

Cena bude bohužel vyšší než u standardní verze Zero HD bez HEVC.

Vu+ Zero HD je jedním z nejlevnějších a populárních přijímačů Vu+. Stále existuje poptávka po levném linuxovém přijímači a možná právě proto byla zahájena produkce tohoto přijímače s novým hardwarem.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Vu+ Zero HD rev.2 (foto: satkurier.pl)

Tato změna zjevně nepřinese mnoho ale umožní příjem programů až do HD rozlišení v kodeku H.265/HEVC. Nebude možný příjem vysílání v Ultra HD/4K rozlišení. Přijímač může být užitečný na některých trzích,kde nemá smysl investovat do poněkud dražšího 4K přijímače, například Zero 4K ale je zapotřebí kodek HEVC, protože někteří provozovatelé přecházejí na vyspělejší kodek. Týká se to například Slovenska, kde platformy jako Antik Sat či Orange TV cez satelit na družici Eutelsat 16A (16°E) poskytují některé programy v HEVC.

Vu+ Zero HD rev.2 vedle podpory kodeku HEVC (H.265 pro HD) se vyznačuje také novým dálkovým ovladačem UNI RCU IR 300, který je známý z vyšších modelů 4K od Vu+, kromě Ultimo 4K.

Přijímač Vu+ Zero HD rev.2 má jednu čtečku přístupových karet. Je vybaven jedním DVB-S2 tunerem. Uvnitř přijímače se nachází procesor firmy Broadcom 7362 s kmitočtem 751 MHz, 512 MB DDR3 DRAM a 256 MB paměti Flash.



Novou HW verzi Vu+ Zero HD již podporuje nové image VTi 14.0.5.

zdroj: satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články