Quantcast

Chcete vyhrát miliony?

| Tisk

Snad každý divák, který si usedne večer k televizi se rádbaví. Někdo u dobré komedie, jiný u zajímavého sportovního programua jiný třeba u zajímavé soutěže.

Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Chcete být milionářem na TV NOVA
Za několik desítek let se soutěžní pořady na televizních stanicíchvětšinou znatelně proměnily. Vzpomeňme si na dobu kdy první cenou v TV soutěžích byla odměna v podobě písničky (videoklipu) na přání. V lepším případě jsme mohli vyhrát nějakou z "hodnotných" cen. Dnes se nad tím občas usmějeme, vzpomeneme-li si, že výhrou bývaly i přezůvky...

V současné době, pokud chce TV stanice upoutat pozornostdiváků, musí přijít s něčím výjimečným či velkolepým.

Při bližším pohledu na některé soutěže (obzvlášť na německých stanicích) však zjistíte, že jsou si podobné jako vejce vejci. Jak je to možné, když se často hovoří o výhradních právech na vysílání?

Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Prima rána na TV Prima
Některá televizní stanice totiž většinou zakoupí tyto práva na určitý typ soutěžní hry od majitele práv a tím má ve své zemi možnost jako jediná vysílat "zavedenou" soutěžní hru. Konkurence má zdánlivě smůlu. Vysílat soutěž ve stejném provedení nemůže.Tv stanice si však zřejmě poradí jinak. Jednoduše malinko změní pravidla soutěže, změní se dekorace (oproti konkurenci) a změní se i výše výher ve hře. To vše asi stačí na to, aby 'zavedená' a úspěšná soutěž bez porušení pravidel výhradní smlouvy mohla vstoupit i na obrazovku konkurenční TV. Nejbližší příklad zřejmě najdeme i u nás - Chcete být milionářem na TV stanici Nova a Prima rána na TV Prima. Také se vám tyto soutěže zdají podobné?

Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Milionáři na TVN (Polsko)
Soutěž Chcete být milionářem, která se vysílá u nás, je vysílána iv zahraničí. Stejná dekorace, stejné prostředí, stejné hudební předěly,jediné, co se v různých jazykových mutací mění jsou finanční výhry. Vždy uvedené v národní měně. Skutečnost potvrzují obrázky z TV vysílánírůzných verzí programu Chcete být milionářem.



Parabola.cz
3.8.2001

Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Milionáři na TV Markíza (Slovensko)
Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Milionáři na TV Markíza (Slovensko)


Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Milionáři na TV MBC (Saudská Arábie)


Chcete vyhrát miliony?
Soutěž Milionáři na TVN (Polsko)





Reklama




Vybrané články