Quantcast

Netflix nově pro systém E2

| Tisk

Populární americkou placenou videotéku Netflix, která působí i na českém a slovenském trhu, je nově možné využívat na dalších zařízeních. Aktuálně je Netflix dostupný i na přijímačích s operačním systému E2 (Enigma2).


obrázek

▲ Obr č. 1 - Octagon SF8008, přední panel (foto výrobce)

Vývojový tým oblíbeného image OpenATV včera uvolnil beta verzi pluginu Netflix pro E2. Tím se otevřela cesta na sledování filmů či seriálů z této videotéky na některých dalších přístrojích.

Plugin byl odladěn a zprovozněn na přijímači Octagon SF8008 s OpenATV 6.3. Zatím je to jediný přístroj na našem trhu se systémem E2, který s pluginem Netflix funguje.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Octagon SF8008, zadní panel (foto výrobce)

Jak plugin funguje

Po instalaci pluginu Netflix z feedu image OpenATV se objeví videotéka jako jedna z položek přímo v hlavním menu přijímače. Po vybrání položky Netflix se objeví známé prostředí této služby. Veškeré nastavení pluginu Netflix je možné z Manažeru pluginů. Aktuálně umožňuje povolit/zakázat položku Netflix v hlavním menu, start Netflixu se systémem Enigma2 a povolit/zakázat hardwarovou akceleraci EGL.

Netflix funguje na E2 a přijímači Octagon SF8008 díky silnému hardware - čtyřjádrovému 64bitovému procesoru Hisilicon Hi3798MV200 od firmy Huawei. Taktovací frekvence procesoru je 1,6 GHz s výkonem 15000 DMIPS. Přístroj je vybaven také ohromnou pamětí Flash 8 GB (eMMC) a RAM 1 GB (DDR4).




▲ Video č. 1 - Octagon SF8008 s pluginem Netflix



I u takto výkonného přijímače dochází během krátkodobém používání pluginu k výraznému vytížení procesoru. Jak ukazuje přiložené video, během tří minut se zvýší teplota procesoru přijímače Octagon SF8008 ze 66 na 74°C.

Octagon SF8008 je kombinovaný UHD set top box s možností příjmu satelitního vysílání v normách DVB-S, DVB-S2 a DVB-S2X a pozemního a kabelového vysílání v normách DVB-T, DVB-T2 a DVB-C. Přístroj je vybaven jednou čtečkou universálního dekodéru (nemá CI slot). Nahrávání je možné na externí hard disk, flash disk nebo vzdálené datové úložiště.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Octagon SF8008, Plugin Netflix (foto: Youtube/OpenATV)

Přijímač podporuje multimediální prostředí KODI 17.6, včetně originálního přehrávače. Od uvedení přístroje na trh se postupně rozšířila funkčnost přístroje a podporuje také blindscan, včetně vyhledávání transpondérů v režimu multistream. Popisovaný Octagon je také prvním přístrojem, který podporuje příjem programů v režimu T2-MI, který používají zejména ruské a ukrajinské stanice. Nejnověji přijímač podporuje plugin Netflix. Opět jako první E2 přístroj na trhu.

redakce





Reklama




Vybrané články