Quantcast

Fashion One 4K zařazen do nabídky platformy Skylink

| Tisk

logo Operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink posiluje svoji nabídku Ultra HD obsahu ve formátu 4K a do nabídky zařazuje stanici Fashion One 4K. Je to již třetí UHD kanál v nabídce Skylinku.

Doposud volně vysílaný program Fashion One 4K byl v pondělí 18. listopadu 2019 zakódován. Skončilo tak období možného příjmu 4K obsahu bez jakékoliv karty a předplatného. Se zakódováním stanice byly připojeny CA systémy společnosti M7 Group, provozovatele DTH služby Skylink - tedy konkrétně Viaccess Orca (CAID 0500, provider id: 051910) a Irdeto (CAID 0624).

Ačkoliv byl program v rámci simulcryptu opatřen kryptovacími systémy Skylinku, nebylo program možné dekódovat. Stanice totiž nebyla součástí žádného programového balíčku. Do této chvíle se totiž jednalo jen o technické testy pro potřeby provozovatele platformy.

Program Fashion One 4K byl zařazen do aktuální verze tabulky FastScan, což znamená, že stanice se stává součástí nabídky Skylinku. Nicméně na oficiální zařazení programu do nabídky si musí diváci počkat ještě několik dní. "Program bude zařazen do nabídky 1. prosince," sdělil na přímý dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Někteří zákazníci mohou vysílání Fashion One 4K přijímat již nyní v rámci testů," dodává Jaromír Glisník.

Podle informací webu parabola.cz je program Fashion One 4K zařazen dostupný od balíčku Smart.

Fashion One 4K je americký kanál zaměřený na módu a životný styl. Pořady vyrábí a vysílá v nativním 4K rozlišení. Diváci tak dostávají nejvyšší technickou kvalitu, která je nyní k dispozici.

technické parametry - Fashion One 4K

satelit: Astra 1L (19,2°E)
kmitočet: 11,112 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

id: Fashion 4K
service ID: 12510
video PID: 2815 (HEVC/4K)


audio PID: 2816 (MPEG)
CA systémy: Viaccess (CAID 0500, provider ID: 05 19 10 a 05 19 00), Irdeto (CAID 0624), Conax (CAID 0B00), Nagra MA (CAID 1867)

Stanice se jmenuje Fashion One 4K, ačkoliv název programu v multiplexu nese název "Fashion 4K". Stanice bude z technického pohledu dostupná pro zákazníky, kteří mohou přijímat programy ze satelitu Astra z pozice 19,2°E a mají set top box či televizor s podporou rozlišení 4K.

Po vstupu Fashion One 4K nabízí Skylink již tři programy v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K. Diváci mohou sledovat dokumentární programy Insight UHD (v angličtině) a Love Nature 4K (v češtině) a nově Fashion One 4K.

Skylink se tak stává lídrem v poskytování Ultra HD obsahu ze satelitu.

redakce





Reklama




Vybrané články