Quantcast

Změny v PS12: Start Prima +1, test CNN Prima News, konec Barrandov News

| Tisk

logo Společnost České Radiokomunikace (ČRa) provedla další změnu v přechodovém multiplexu číslo 12 (PS12). Z nabídky vyřadila jeden z kanálů televizní skupiny Barrandov. Naopak do muxu přidala Prima +1 a testovací signál CNN Prima News.

Operátor pozemního vysílání provedl dnes poměrně významné změny v DVB-T2 multiplexu PS12. Z této sítě vyřadil čtvrtý kanál televizní skupiny Barrandov - konkrétně Barrandov News. Vysílání pokračuje - překvapivě - jen v regionální DVB-T síti RS8, která má omezené pokrytí území České republiky. Diváci se pro sledování této stanice musí vracet ke starému vysílání v DVB-T.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Prima +1 - záběr z příjmu stanice

Uvolněnou kapacitu využily hned dva jiné televizní kanály konkurenční televizní skupiny Prima - program Prima +1 s hodinově posunutým programem televize Prima a zkušební obrazec nové zpravodajské stanice CNN Prima News.

Vysílání Prima +1 znají diváci především z nabídky satelitní platformy Skylink, kde je tento program poskytován v HD rozlišení. V pozemním vysílání je dostupný jen v SD rozlišení (960x540p).


obrázek



▲ Obr č. 2 - CNN Prima News (test) - záběr z příjmu stanice

CNN Prima News bude nový zpravodajský kanál FTV Prima, který vzniká ve spolupráci s americkou společností CNN International Commercial. Provozovatel již má patřičné licence nejen pro terestrické ale i pro satelitní vysílání. Znamená to, že stanice bude od svého ostrého startu dostupné širokému okruhu televizních diváků. V pozemním vysílání je test CNN Prima News šířen v rozlišení 960x540p.

redakce





Reklama




Vybrané články