Quantcast

TV Nova a Nova Sport 1 s novou satelitní licencí

| Tisk

logo Společnost TV Nova, s.r.o. může nadále šířit své televizní programy TV Nova a Nova Sport 1 prostřednictvím satelitu. Rozhodl o tom český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 13. zasedání konaném 21. července 2020. Oběma programům udělila Rada nové satelitní licence s platností 12 let.

Obě programové služby TV Nova a Nova Sport 1 se již přes satelit vysílají, neboť satelitní licenci získaly dříve. Původní licence TV Nova platí do 10. prosince 2020 a v případě Nova Sport 1 do 22.9.2020. Aby mohly tyto programy vysílat přes satelit i nadále, musel provozovatel požádat o prodloužení licence nebo zajištění nové vysílací licence. Vysílatel zvolil druhou možnost.

Pro satelitní diváky se v tomto směru nic podstatného nezmění - programy TV Nova a Nova Sport 1 budou i nadále dostupné v balíčcích televizních operátorů satelitní televize.



Nová licence TV Nova platí pro území České republiky, zatímco licence pro Nova Sport 1 jak pro území Česka, tak i Slovenska. Regulátor zároveň informoval svůj protějšek na Slovensku, tj. Radu pro vysílání a retransmisi, že na území Slovenska se může vysílat program Nova Sport 1 s českou licencí.

TV Nova je plnoformátový bezplatný program, zatímco Nova Sport 1 je placený sportovní kanál.

redakce





Reklama




Vybrané články