Quantcast

Televize Noe spouští svůj druhý kanál Noe+ přes HbbTV

| Tisk

Od 1. července 2020 bude mít televize Noe svůj druhý kanál s názvem Noe+. Nový program bude šířen prostřednictvím HbbTV aplikace, kterou pro vysílatele zajišťuje společnost České Radiokomunikace (ČRa).

Zkušební vysílání HbbTV aplikace televize Noe bylo spuštěno v minulých týdnech. Nyní služba přechází na pravidelný provoz.


obrázek

▲ Obr č. 1 - HbbTV aplikace TV Noe - informace o nabídce

TV Noe s HbbTV aplikací je dostupná divákům pozemního vysílání a to jak v přechodovém DVB-T2 multiplex 12 (PS12), tak i ve finálním DVB-T2 multiplexu 23. Vysílání stanice s HbbTV je k dispozici i v rámci staré regionální DVB-T sítě 8 (RS8), kde bude stanice dostupná do konce října 2020.

Noe testuje HbbTV také na satelitu Astra 3B (23,5°E), kde vysílá FTA. Bohužel, u tohoto programu je doposud zapnuta hybridní aplikace jiného vysílatele - hudební televize Óčko.


obrázek

▲ Obr č. 2 - HbbTV aplikace TV Noe - nabídka

Televize Noe se zaměřuje na diváky z řad křesťanů, milovníků vážné hudby, folklóru, folku nebo zájemců o vědu.

Televize Noe chce nabídnout možnost nejmodernějších služeb a v HbbTV spouští dva kanály v HD rozlišení. Jeden obsahuje vysílání hlavního SD kanálu v HD rozlišení a druhý (Noe+) dává větší prostor zájmovým skupinám.



Takto bude možné přenášet např. dění na hudebních festivalech po celý den, což by na hlavním kanále z dramaturgických důvodů nešlo. Prostor se nabízí i neziskovým organizacím, občanským sdružením i duchovním společenstvím, případně můžeme nabídnout vysílání také o velkých svátcích, jak z katedrály sv. Víta, tak z Vatikánu,“ říká Václav Stuchlý, vedoucí technik televize Noe. Součástí nové funkce bude v následujících měsících i online videotéka či opožděné sledování.


obrázek

▲ Obr č. 3 - HbbTV aplikace TV Noe - vylepšený programový průvodce

HbbTV řešení od společnosti ČRa využívají například televizní skupiny Prima, Nova, hudební stanice ÓČKO, Šlágr TV, Retro Music TV a Český rozhlas.

Pro využívání HbbTV aplikací a služeb je nutný televizor nebo set top box s podporou HbbTV a internetové připojení.

redakce





Reklama




Vybrané články