Quantcast

Šláger Premium, TV Media a TV Nováky s licencí

| Tisk

Na trh mohou vstoupit nové programy Šláger Premium, TV Media a TV Nováky. Slovenský regulátor médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) udělila všem vyjmenovaným programům vysílací licence.

Licence pro Šláger Premium a TV Media jsou celoplošné, zatímco pro TV Nováky lokální.

Podle licence bude Šláger Premium poskytovat především pořady (65 procent vysílacího času), z toho 48,7 procent vyplní hudební programy a 51,3% zábavní relace. Zbývajících 35% zaplní doplňkové vysílání. Stanice Šláger Premium bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Licence uvádí, že program bude šířen ve slovenštině a češtině a to prostřednictvím satelitu.

Šláger Premium bude provozovat společnost Československá Muzika, spol. s.r.o. Karla Peterky. V současné době provozuje s českou licencí dvě stanice - Šlágr TV a Šlágr 2. Obě jsou poskytovány bezplatně v rámci pozemního vysílání a jsou také v nabídkách některých operátorů pay-tv.



Společnost IFC Media získala celoplošnou licenci na vysílání stanice TV M (TV Media). Nová stanice bude vysílat výhradně doplňkový program a to 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Program se bude vysílat ve slovenštině a češtině. Program se může objevit v kabelových sítích, na satelitu a v IPTV.

Na lokální digitální vysílání získala licenci společnost KABELTELSAT s.r.o. pro šíření programu s názvem TV N (TV Nováky). Stanice bude převážně zaměřena na doplňkové vysílání (89,6% vysílacího času). Zbývající prostor (10,4%) vyplní zpravodajství (100%). Program se bude vysílat 24 hodiny denně ve slovenštině.

redakce





Reklama




Vybrané články