Quantcast

Televize Naživo odstartovala v multiplexu 23

| Tisk

V pozemním vysílání zahájil vysílání zbrusu nový kanál - TV Naživo. Stanice se stala součástí DVB-T2 multiplexu 23, který provozuje společnost Czech Digital Group (CDG).

TV Naživo je nový projekt společnosti Kanál Naživo, který získal licenci pro digitální pozemní celoplošné vysílání na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) konaném 10. a 18. listopadu 2020.

Podle licenčních podmínek bude stanice přinášet živé přenosy a záznamy divadelních představení a uměleckých vystoupení, pořady s kulturní tématikou, dětské pořady - pohádky a pořady s kulturní tématikou, vzdělávací pořady s kulturní tématikou, slow TV s kulturní tématikou.


obrázek

▲ Obr č. 1 - TV Naživo - záběr ze statické obrazovky při spuštění stanice

Obecně cílem nového projektu je přinést kulturu na televizní obrazovky v době, kdy se nemohou konat žádné kulturní a společenské akce z důvodu pandemie způsobené koronavirem COVID-19 a různými vládními opatřeními.

Stanice hodlá vysílat 24 hodiny denně v češtině. Licence platí pro vysílání na území České republiky 12 let.



Statickou obrazovku stanice Naživo mohou naladit domácnosti přijímající pozemní vysílání - konkrétně DVB-T2 multiplex 23. Vysílání je šířeno v SD rozlišení 960x544 (544p) se zvukem ve formátu HE-AAC.

V multiplexu 23 vysílají také programy Barrandov HD, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Nova, Nova Cinema, Televize Seznam HD a rovněž NASA UHD.

redakce





Reklama




Vybrané články