Quantcast

Nova Sport 3 a Nova Sport 4 mohou mít českou a slovenskou verzi

| Tisk

Nové sportovní kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4 ze skupiny TV Nova mohou mít částečně odlišný obsah v České republice a na Slovensku. RRTV vyhověla požadavkům provozovatele těchto stanic.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z programové pozice Nova Sport 3 HD před spuštěním

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 22. zasedání konaného 21. prosince 2021 udělila společnosti TV Nova s.r.o. souhlas s úpravou licencí programů Nova Sport 3 a Nova Sport 4, spočívající v doplnění dalších programových podmínek tak, že programové schéma bude tvořeno pořady, programovými prvky a dalšími částmi vysílání, zejména reklamou, teleshoppingem a self - promotion s regionálním odlišným obsahem pro území České republiky a Slovenské republiky, kdy pořady, programové prvky a další části vysílání s regionálně odlišným prvkem nepřesáhnou 15% týdenního vysílacího času, v rozsahu dle žádosti ze dne 23. listopadu 2021.

Změny v licenci umožní oba programy lépe cílit potřebám českého a slovenského diváka a umožní stanice lépe monetizovat.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Záběr z programové pozice Nova Sport 4 HD před spuštěním



Český regulátor médií RRTV udělil licenci programům Nova Sport 3 a Nova Sport 4 dne 29. června 2021 pro šíření prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (internetem).

Nové programové služby Nova Sport 3 a Nova Sport 4 začaly vysílat 13. srpna 2021. Stanice se zaměřují na prémiové sportovní přenosy z atraktivních fotbalových soutěží jako je italská Serie A, španělské LaLigy či německé Bundesligy. Stanice jsou od svého spuštění dostupné v balíčcích některých televizních operátorů. V Česku v nabídce O2TV, Telly, T-Mobile TV/T-Mobile SAT TV, Vodafone a na Slovensku u Magio TV/Magio Sat, Nová Digi TV SK a Orange TV. U dalších provozovatelů televizních služeb se programy doposud neobjevily.

redakce





Reklama




Vybrané články