Quantcast

Country rádio začalo vysílat na AM v Českých Budějovicích

| Tisk

Rozhlasová AM nabídka v pásmu středních vln v Českých Budějovicích a části jižních Čech se rozšířila o další program. Na AM začala vysílat privátní hudební rozhlasová stanice Country rádio. Jde o jedinou rozhlasovou stanici, která momentálně vysílá na středních vlnách z vysílače v jižních Čechách.

Country rádio na AM z Českých Budějovic

Country rádio začalo vysílat ze stožáru společnosti České Radiokomunikace (ČRa) na frekvenci 954 kHz, která nedávno v Českých Budějovicích sloužila pro testy digitálního vysílání na středních vlnách v systému DRM.

Country rádio bude vysílat z vysílače Liblice

Country rádio, které má na AM svoji stabilní vysokou poslechovost, vysílá také na střední vlně 1062 kHz z vysílače Praha - Zbraslav. Na podzim bude toto vysílání ukončeno z důvodu výstavby nového datového centra. Ve stejném období bude vysílání Country rádia spuštěno z vysílače Liblice, takže pokrytí zůstane zachováno.



Pro vysílání v Liblicích bude využitý stávající anténní systém, který se skládá ze dvou stožárů vysokých 355 metrů, což je nejvyšší stavba v Česku.

Vysílač Liblice v minulosti využíval Český rozhlas pro šíření svého programu Dvojka. ČRo vysílání na AM ukončil a zaměřil se na rozšíření digitálního rozhlasového vysílání v systému DAB+, který již dnes pokrývá 95 procent populace České republiky a jde o první a zatím jedinou DAB+ síť, která má v ČR takové pokrytí.

redakce





Reklama




Vybrané články