Quantcast

RRTV udělila licenci HBO2

| Tisk

HBO2Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 16.zasedání ve dnech 26. a 27.srpna 2003 pokračovala v rozpravdě o stavu příprav na digitalizaci vysílání, rozhodla o přidělení vykrývačů mj. TV Prima v Hrádku u Sušice, Jincích a Tuchoměřicích, České televizi v Žamberku a Lomnici nad Popelkou.

RRTV zároveň včera udělila licenci filmovému kanálu HBO2. Druhý program filmového kanálu HBO bude společnost HBO Česká a Slovenská republika poskytovat všem abonentům HBO zdarma od 15.9.2003. Program bude dostupný na území České a Slovenské republiky v české verzi a v Maďarsku v maďarské mutaci. Balík dvou kanálů uvádí česko-slovenská pobočka HBO pod názvem MaxPak.

Podle sdělení mluvčí firmy Gabriely Příhodové bude program HBO2 k dispozici ve většině tuzemských kabelových systémů, včetně největších kabelových operátorů UPC a Intercable CZ, stejně tak i na satelitní placené televizi UPC Direct.

Cílem společnosti je nabídnout divákům dvojí volbu programů ve stejné době a za stejnou cenu. Rada si před udělením licence vyžádala stanoviska svých partnerských úřadů na Slovensku a v Maďarsku. Pro výsledek licenčního řízení to bylo irelevantní, nicméně rada se chtěla s názory zahraničních úřadů seznámit. Mezinárodní pravidla to nevyžadují, pro udělení licence je rozhodující místo, kde se dělají programové změny.

V současné době je distribuční signál programu HBO2 pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko vysílán na izraelské družici Amos-1 (4°W), na kmitočtu 11,332 GHz (polarizace horizontální, SR 6669, FEC 3/4). Signál je kódován profi systémem Power VU.



Prémiový filmový kanál HBO je v České republice vysílán prostřednictvím kabelových a satelitních televizí od roku 1994.

redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články