Quantcast

Testy TV Prima v UPC Direct

| Tisk

TV PrimaV domácí placené satelitní službě UPC Direct se v neděli večer 24.8.2003 objevila na kmitočtu 11,992 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) identifikace kanálu - TV Prima. Kanál se service ID 20325 nenese žádný obraz ani zvuk a přesto se stal hojně diskutovaným tématem na stránkách našeho serveru.

Divák satelitní digitální televize mohl již v neděli večer naladit na uvedeném kmitočtu nový program s identifikací 'TV Prima', obraz a ani zvuk u tohoto kanálu se ale neobjevil. Jde pouze o běžné testy UPC či příprava na start TV Prima v UPC Direct? Na toto jsme se zeptali tiskového mluvčího společnosti UPC Česká republika, pana Františka Maliny: "V UPC Direct se skutečně objevil testovací kanál, program se na něm objevil jen na 5 až 6 minut. Poté byl test opět odpojen."

JE REÁLNÝ DATUM 1.9.2003?
V souvislosti s koncem měsíce a blížící se 'diváckou sezónou' nás zajímalo, zda je reálná šance, aby se TV Prima objevila v UPC Direct již 1.9.2003? "Smlouva ještě není podepsána, proto nelze říci, kdy se TV Prima v UPC Direct objeví." Podle Fr.Maliny je termín 1.září 2003 velmi málo pravděpodobný.

DALŠÍ PROGRAMY V PLÁNU...
Podle Fr.Maliny pozoruje společnost UPC nebývale velký zájem vysílacích společností o zařazení svého programu do nabídky UPC Direct. Bližší informace o programech ale nechtěl vzhledem k probíhajícím jednáním sdělit. Zatím jsou potvrzené jen zprávy UPC o jednání okolo programů HBO2 a AXN. O ostatních se jen spekuluje.

UPC DirectDALŠÍ TRANSPONDÉR PRO UPC DIRECT?
Po vstupu TV Prima do nabídky UPC Direct bude na všech pronajatých transpondérech UPC vysíláno celkově 30 televizních programů. Zařazením dalších programů na současné transpondéry by mohla klesnout obrazová kvalita programů UPC, tolik obávaný nižší datový tok programů. Podle našich zjištěných informací se již nyní uvažuje o pronajmutí dalšího transpondéru. To je určitě pozitivní zpráva pro všechny nespokojené abonenty UPC Direct, kteří požadují vyšší kvalitu, hlavně u prémiových kanálů. O pronajmutí dalšího transpondéru pro UPC Direct se však nerozhoduje v Česku, ale v holandském Amsterodamu. Věřme, že v holandském UPC vyslyší přání našich diváků.

UPC Direct je satelitní placená televize pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Je vysílána na družicích Astra 19.2E, na kmitočtech 11,992 GHz, 12,304 a 12,382 GHz (polarizace je ve všech případech horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Signály programů jsou zabezpečeny proti neautorizovanému příjmu systémem Cryptoworks.



Pro příjem paketu UPC Direct je zapotřebí digitální receiver buď s vestavěným modulem Cryptoworks nebo slotem Common Interface (CI) do kterého se vloží modul Cryptoworks. Zájemci o službu UPC Direct je na základě smlouvy zapůjčena dekódovací karta UPC. Druhou možností objednávky služeb UPC je odebrání dekódovací karty spolu s dotovaným receiverem Philips DSX-6010.

redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články