Quantcast

Program Free X-TV opět na Dreamboxech

| Tisk

DreamBoxZačátek tohoto roku byl pro hackery velmi úspěšný - podařilo se prolomit v té době poměrně neznámý kódovací systém Sky Crypt, který používá provozovatel francouzského porno kanálu Free X-TV (No Zap). Na přijímači Dreambox DM-7000S (dále jen Dreambox), později i Humax IRCI-5400 a také na receiverech s modulem Magic tak mohl divák dekódovat kvalitní hard core kanál. Po plošných výměnách karet u některých provozovatelů pay-tv se zájem o příjem tohoto programu dále zvýšil.

Je třeba připomenout, že Free X-TV není placeným kanálem. Provoz stanice Free X-TV je totiž financován prodejem výrobků s certifikovaným kódovacím systémem Sky Crypt - jde zejména o známý modul Free X-TV či digitální multimediální přijímač @SKY BOX.

Po prolomení systému Sky Crypt a vzrůstající oblibě neoficiálního příjmu Free X-TV přicházel provozovatel o značnou část finančních prostředků. Po změnách kódů, které měly pouze krátkodobý efekt, se začátkem července provozovatel rozhodl provést úpravy v kódovacím systému Sky Crypt. Majitelé originálních modulů Sky Crypt tak museli provést upgrade firmware v CAMu.

Den 'D' přišel 15.7.2003 kdy provozovatel začal program kódovat v modifikovaném systému Sky Crypt. Tímto krokem vyřadil neoficiální příjem programu Free X-TV.

Takřka po dvou měsících se podařilo 'nový' Sky Crypt opět nalomit. Na internetu se pro přijímače Dreambox objevil funkční EMU software s podporou příjmu Free X-TV. Software bez problémů dekóduje stanici jak na Astře, tak i na Hot Birdu. Lze předpokládat, že se v nejbližší době objeví nový software do karet FUN pro receivery Humax IRCI-5400 či softy pro moduly Magic, které si opět poradí s dekódováním Free X-TV.

Free X-TV, známý více pod původním názvem NO ZAP, vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu erotiku a hardcore filmy s různým zaměřením: fetiš, S&M, lesbo, gay a jiné.

Free X-TV je v Evropě vysílán na dvou nejsledovanějších satelitních komplexech družic společností SES Astra a Eutelsat. Na družici Astra 1H na pozici 19.2°E, na kmitočtu 12,663 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Parametry programu: Service ID 12001, Video PID 160, Audio PID 80.



Free X-TV je dále dostupný na satelitu Hot Bird 6, na pozici 13°E, kde vysílá v rámci paketu British Telecom na kmitočtu 11,137 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Parametry programu: Service ID 7324, Video PID 3524, Audio PID 3644.

redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články