Quantcast

MusicBox expanduje do České republiky

| Tisk

MusicBoxSlovenská videoklipová stanice MusicBox expanduje do České republiky. Ode dneška mohou MusicBox ladit kabeloví diváci v ČR. Program je dostupný i na satelitu.

Stanice MusicBox nabízí čistě interaktivní hudební program, kdy diváci mohou demokraticky vybrat prostřednictvím telefonátu na audiotextové číslo či SMS zprávou, které videoklipy do vysílání půjdou. MusicBox nemá žádné moderátory ani dramaturgy, vysílání ovlivňují pouze diváci. Stanice klade důraz na domácí tvorbu.

"Musicbox je čistě digitální, automatické vysílání, které reaguje na přání diváků. Ti mohou hlasovat pomocí audiotextového čísla nebo textovou zprávou SMS z mobilu, brzy i prostřednictvím internetu. Počítač pak vyhodnotí hlasy a sestaví program podle vůle většiny. Vždy se tedy vysílá to, co je nejpopulárnější," řekl Dekanovský MF Dnes.

Music Box je interaktivní slovenská hudební televize, která zahájila zkušební vysílání na konci listopadu 2002, pravidelné vysílání bylo zahájeno 1.12.2002. K distribuci signálu pro kabelové sítě používá provozovatel stanice (CREA TV) služby slovenského TeleNoru na družici Intelsat 707 (pozice 1W), na kmitočtu 11,540 GHz (polarizace vertikální, SR 26000, FEC 3/4). Signál je vysílán volně.



Ode dneška mohou MusicBox ladit i kabeloví diváci v České republice. Program je protipólem k české hudební TV Óčko (dříve Stanice O), která naopak nabízí moderovaný program s řadou hudebních specialit.

redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články